Πυρκαγιές: Πύρινα μέτωπα σε Ιτέα και Κρανίδι - Καίνε ακόμα οι φωτιές και σε Ζάκυνθο - Άγιο Όρος

Πυρκαγιές: Πύρινα μέτωπα σε Ιτέα και Κρανίδι - Καίνε ακόμα οι φωτιές και σε Ζάκυνθο - Άγιο Όρος Facebook Twitter
Φωτιά στις εγκαταστάσεις του Τουριστικού συγκροτήματος του ΑΜΑΝ ΖΟΕ στην Ερμιονίδα... ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
0

Καθώς τα εναέρια μέσα απογειώνονται για να ενισχύσουν τις επίγειες επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται από χθες, οι φωτιές σε Φωκίδα και Αργολίδα παραμένουν οι πιο απειλητικές και εξακολουθούν να καίνε ανεξέλεγκτες. 

Ούτε η φωτιά στη Ζάκυνθο έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr το πρωί της Τρίτης, απορρίπτοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει τα μεσάνυχτα το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η εικόνα ωστόσο τόσο σε αυτό το μέτωπο όσο και στο Άγιο Όρος είναι καλύτερη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Ιτέα και στο Κρανίδι. 

Τα ξημερώματα, το ενεργό μέτωπο στην Ιτέα απέκτησε πλάτος περίπου 1-1,5 χιλιομέτρου. Η βόρεια πλευρά της Ιτέας εκκενώθηκε με λεωφορεία που διέθεσε ο Δήμος και η Περιφέρεια και οι ντόπιοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς. Νωρίτερα είχε εκκενωθεί το χωριό Σερνικάκι και οι 8 μοναχές του μοναστηριού του προφήτη Ηλία επίσης εγκατέλειψαν την περιοχή. 

Η κυκλοφορία απαγορεύτηκε από το 57ο χιλιόμετρο έως το 64ο χιλιόμετρο στο δρόμο Άμφισσας – Λιβαδειά καθώς, σύμφωνα με το GRTimes, η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη από τα μέτωπα της φωτιάς και τους καπνούς. Όπως έγινε γνωστό ότι έχει προωθηθεί και αίτημα για κήρυξη της ΔΕ Ιτέας, Άμφισσας και Δελφών του δήμου Δελφών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Μάχη δίνουν και οι καλλιεργητές της περιοχής με ότι μέσο διαθέτει ο καθένας, ανοίγοντας τις γεωτρήσεις για επιπλέον νερό. Ο πρόεδρος της κοινότητας Ιτέας, Ιωάννης Λύτρας, εξέφρασε χθες το βράδυ τον φόβο του, προειδοποιώντας ότι απειλούνται επιχειρήσεις «όπως εργοστάσια που βρίσκονται έξω από τα χωριά, αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες». 

Εκτός ελέγχου παραμένει και η φωτιά στο Κρανίδι της Αργολίδας, που κατακαίει δασική έκταση από το απόγευμα της Δευτέρας. Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε χώρο ξενοδοχειακής μονάδας, και το ο πολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe εκκενώθηκε, με τους τουρίστες να μεταφέρονται εσπευσμένα σε άλλα καταλύματα της περιοχής για λόγους ασφαλείας. Όσοι βρίσκονταν στην κοντινή παραλία, απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία. 

Καλύτερη η εικόνα στα υπόλοιπα μέτωπα

Στη Ζάκυνθο, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπί δεν έχει πλήρως ελεγχθεί μέχρι σήμερα το πρωί, παρά τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει τα μεσάνυχτα το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αξιωματικός της πυροσβεστικής μετέφερε στο LiFO.gr πως η εικόνα τόσο σε αυτό το μέτωπο όσο και στη δασική πυρκαγιά του Αγίου Όρους είναι καλύτερη. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Lgbtqi+ / Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Μια εποχική λεσβιακή κοινότητα δημιουργείται κάθε καλοκαίρι στη Λέσβο, από γυναίκες που φθάνουν στο νησί από όλο τον κόσμο. Η κινηματογραφίστρια Τζέλη Χατζηδημητρίου καταγράφει την ιστορία της Ερεσού, έχοντας ζήσει την ακμή (και την πτώση) της από πρώτο χέρι.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ