Προσαγωγή ιερέα στο Πικέρμι -Άνοιξε την εκκλησία για τους πιστούς

Προσαγωγή ιερέα στο Πικέρμι -Άνοιξε την εκκλησία για τους πιστούς Facebook Twitter
Πηγή φωτό rpn
0

Αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ιερέα στο Πικέρμι, καθώς άνοιξε την εκκλησία για να προσκυνήσουν οι πιστοί τον Επιτάφιο.

Περιπολικό πήγε στις 15:30 το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής στον ιερό ναό Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι και ζήτησε τον ιερέα της εκκλησίας. Στη συνέχεια, τον οδήγησαν με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα rpn.gr, στην εκκλησία μπήκαν για να προσκυνήσουν λίγοι πιστοί, ένας- ένας.

Δεν ήταν η μόνη περίπτωση που αναφέρθηκε παράβαση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τις εκκλησίες, λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ναοί άνοιξαν τις θύρες τους και μπήκαν πιστοί να προσκυνήσουν τον επιτάφιο.

Από την άλλη, στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία, όταν ο ιερέας ολοκλήρωσε την ακολουθία της αποκαθήλωσης και επιχείρησε να βγει από την εκκλησία, εισέβαλαν περίπου 20 άτομα, αγνοώντας τις εκκλήσεις του ιερέα και του επιτρόπου. Τελικά, ενημερώθηκε η αστυνομία, που απομάκρυνε τους πιστούς.

Εξάλλου, εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι από τους αστυνομικούς και στους ιερούς ναούς, όπως και σε δρόμους, σταθμούς λεωφορείων, τρένων και αεροδρόμια, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας που είναι σε ισχύ, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ