Το καλοκαίρι απέχει πια και επισήμως μόλις μερικά 24ωρα και αρκετοί Έλληνες (σ.σ. όσοι τουλάχιστον έχουν τα χρήματα) ετοιμάζονται για τις διακοπές και τις εξορμήσεις τους στις παραλίες.

 

Ποιοι είναι όμως οι προορισμοί που προτιμήθηκαν την φετινή χρονιά, ποια είναι η μέση προτιμώμενη τιμή και ποιες εθνικότητες επέλεξαν την Ελλάδα σαν προορισμό αυτό το καλοκαίρι;

 

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το trivago.gr, την 1η θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταλαμβάνει φέτος το καλοκαίρι η Σαντορίνη, για την οποία η μέση προτιμώμενη τιμή διαμορφώθηκε στα 191 ευρώ, ενώ στα Χανιά που ήρθαν δεύτερα στις αναζητήσεις, η μέση προτινώμενη τιμή είναι τα 93 ευρώ.

 

Στην 3η θέση βρίσκεται η Χαλκιδική με 172 ευρώ, ενώ ακολουθούν η Πάρος (144 ευρώ) και η Μήλος (111 ευρώ).

 

112 ευρώ είναι η τιμή που προτιμούν οι επισκέπτες της Ζάκυνθου που βρίσκεται στην 6η θέση, ενώ αμέσως μετά συναντούμε τη Σκιάθο με την μέση προτιμώμενη τιμή να είναι τα 128 ευρώ.

 

Στο νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα, που βρίσκεται στην 8η θέση, η μέση τιμή που προτίμησαν οι Έλληνες είναι τα 119 ευρώ.

 

234 ευρώ είναι η αντίστοιχη τιμή στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση της λίστας.

 

Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η Νάξος, όπου η μέση προτιμώμενη τιμή είναι τα 107 ευρώ. Σε όλους τους προαναφερθέντες προορισμούς ο μέσος χρόνος διαμονής κυμάνθηκε μεταξύ των πέντε και των επτά ημερών.

 

Πού θα πάνε οι Έλληνες αυτό το καλοκαίρι; - Αυτοί είναι οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί

 

Οι εθνικότητες που προτίμησαν την Ελλάδα

 

Στο μεταξύ, την μεγαλύτερη προτίμηση για την Ελλάδα φαίνεται να την έχουν δείξει οι Σέρβοι, ακολουθούμενοι από τους Ρουμάνους και τους Ιταλούς. Στην 4η θέση βρίσκονται οι Βρετανοί, ενώ αυξανόμενο ενδιαφέρον για την χώρα μας δείχνουν οι Βούλγαροι οι οποίοι βρίσκονται στην 5η θέση.

 

Πού θα πάνε οι Έλληνες αυτό το καλοκαίρι; - Αυτοί είναι οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί

 

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί των Ελλήνων μαζί με τις μέσες προτιμώμενες τιμές και τον μέσο χρόνο διαμονής

 

Πού θα πάνε οι Έλληνες αυτό το καλοκαίρι; - Αυτοί είναι οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί