Πολυτεχνειούπολη: Καλούσαν κακοποιούς από εξωτερικό στις εστίες- Διακίνηση ναρκωτικών μπροστά σε φύλακες

Πολυτεχνειούπολη: Καλούσαν κακοποιούς από εξωτερικό στις εστίες- Διακίνηση ναρκωτικών μπροστά σε φύλακες Facebook Twitter
0

Νέα στοιχεία για την δράση της σπείρας στην Πολυτεχνειούπολη, όπου μέλη φέρεται να καλούσαν κακοποιούς από την Αλβανία να μείνουν στις φοιτητικές εστίες και να διακινούσαν ναρκωτικά μπροστά στους φύλακες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ηγετικά μέλη της σπείρας που είχαν έδρα την Πολυτεχνειούπολη, απηύθυναν προσκλητήριο σε νεαρούς ομοεθνείς τους από την Αλβανία, να έρθουν στην Ελλάδα και να προχωρούν σε εγκληματικές ενέργειες με την ασφάλεια της φοιτητικής εστίας όπου θα διέμεναν.

Οι πληροφορίες αυτές συγκεντρώθηκαν από έρευνα που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Ιούλιο η ΕΛ.ΑΣ, μετά τη σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού για έξι ληστείες σε πρατήρια καυσίμων, σουπερμάρκετ, περίπτερα, στις περιοχές Παπάγου, Γλυφάδα και Παλαιού Φαλήρου, αλλά και για μια κλοπή μοτοσυκλέτας και άλλα αδικήματα.

Σημειώνεται ότι μαζί με τον 26χρονο υπήρχαν και άλλα άτομα, τα οποία ωστόσο διέφυγαν της σύλληψης.

Από την τότε έρευνα διαπιστώθηκε ότι το ορμητήριο και εκείνων των κακοποιών ήταν η Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, όπου εισέρχονταν, όπως προέκυψε από τις παρακολουθήσεις, με την κλεμμένη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν.

Σύμφωνα με την έρευνα, μέλη αυτής της συμμορίας ήταν νεαροί υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι είχαν προσκληθεί στην Πολυτεχνειούπολη.

Οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι από τότε υπήρχε μια κεντρική βάση δεκάδων ποινικών οι οποίοι δημιουργούσαν διάφορες συμμορίες για να προχωρούν σε ληστείες και να επιστρέφουν έπειτα στις εστίες.

Νέα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν τις επόμενες μέρες από τις αναλύσεις των κατασχεθέντων ηλεκτρονικών συσκευών που αναμένεται να αποκαλύψουν άλλες συνομιλίες και οπτικό υλικό.

Διακίνηση ναρκωτικών μπροστά στους φύλακες

Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία και την έρευνα των Αρχών, τα μέλη της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης φαίνεται πως έκαναν διακίνηση ναρκωτικών εντός του χώρου των εστιών, ακόμα και μπροστά στους φύλακες.

Από τη φυσική παρακολούθηση των αστυνομικών, παρατηρήθηκαν επαφές των κατηγορούμενων με φύλακες του χώρου, μπροστά στους οποίους μάλιστα γινόταν αγοροπωλησία ουσιών.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που η κατάσταση ξέφευγε από κάθε έλεγχο, με έναν από τους φύλακες της Πολυτεχνειούπολης να μιλά ακόμα και για πυροβολισμούς μέσα στις εστίες.

«Πριν περίπου μια βδομάδα, ενώ βρισκόμουν στο ισόγειο στο γραφείο άκουσα 4 – 5 πυροβολισμούς από τα πάνω δωμάτια και μετά είδα τρία άτομα να βγαίνουν και να φεύγουν κρυμμένοι στο σκοτάδι».

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι αν οι φύλακες γνώριζαν για τις δοσοληψίες αυτές ή και αν λάμβαναν ενεργό μέρος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγελία από την Θεσσαλία: Έκλεισαν την δομή που μεταφέρονταν τα ζώα και έφυγαν

Ελλάδα / Θεσσαλία: Τι απέγιναν τα ζώα συντροφιάς μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας; - Καταγγελίες για γερά νεύρα

Κραυγή αγωνίας από τους εθελοντές της περιοχής και αιχμές κατά της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς - Όσοι εξακολουθούν να νοιάζονται για την προστασία αυτών των πλασμάτων καταγγέλλουν ότι υπεύθυνοι έκλεισαν τη δομή που μεταφέρονταν τα ζώα και έφυγαν...
NEWSROOM