Πλεύρης: Τι θα γίνει με τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους από 1η Ιουνίου

Πλεύρης: Τι θα γίνει με τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους από 1η Ιουνίου Facebook Twitter
0

Σε ύφεση βρίσκεται η πανδημία στη χώρα μας, όπως εκτίμησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης προσθέτοντας ότι σήμερα οι ειδικοί θα συζητήσουν την αναστολή του μέτρου της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, η επιτροπή «θα συζητήσει σήμερα την αναστολή της υποχρεωτικότητας μάσκας σε εσωτερικούς χώρους» αλλά θα υπάρξουν εξαιρέσεις βάσει των εισηγήσεων της επιτροπής σε κάποιους χώρους, όπως στα νοσοκομεία και σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου.

«Θεωρούμε ότι η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρου περιορισμού θέλουμε να ακούσουμε την εισήγηση και να μείνει η μάσκα εκεί που είναι απαραίτητη. Θέλουμε να πάμε σε χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μόνο εκεί που είναι απαραίτητη», υπογράμμισε.

Παράλληλα, αναφερόμενος για τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Πλεύρης είπε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την κα Κεραμέως και πως θα υπάρξει πρωτόκολλο ασφαλείας και για τις πανελλαδικές εξετάσεις όχι τόσο για επιδημιολογικούς λόγους όσο για το να μην ασθενήσουν άτομα-υποψήφιοι τις ημέρες που δίνουν εξετάσεις.

Επιπλέον, μίλησε και για την εμβολιαστική εκστρατεία σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δύσκολο όταν μια ολόκληρη κοινωνία βλέπει ύφεση στην πανδημία, να χτυπάμε το “καμπανάκι” ότι από τον Σεπτέμβριο πρέπει να είμαστε έτοιμοι». Πρόσθεσε επίσης πως «με τα δεδομένα της Όμικρον θα υπάρξει πάλι πίεση στο ΕΣΥ [...] Τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να υπάρξει εμβολιασμός».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ