Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για καυσόξυλα και πέλετ- Υποχρεωτική η δήλωση αποθεμάτων

Καυσόξυλα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, για τα στερεά καύσιμα θέρμανσης- καυσόξυλα, πέλετ κτλ.- θέτει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Η ρύθμιση, η οποία ήδη ισχύει για τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, τα λιπάσματα και οι ζωοτροφές, επεκτείνεται και στα στερεά καύσιμα θέρμανσης. Το περιθώριο μεικτού κέρδους για τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το αντίστοιχο ανά μονάδα όγκου ή βάρους που ίσχυε πριν από την 1η Νοεμβρίου 2021. Επίσης, με την τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης γίνεται υποχρεωτική η δήλωση των αποθεμάτων. 

Πιο αναλυτικά, μπαίνει ανώτατο όριο στο περιθώριο μεικτού κέρδους των επιχειρήσεων που εμπλέκονται σε όλα τα στάδια της διακίνησης και πώλησης στερεών καυσίμων- ιδίως καύσιμης ξυλείας- που προορίζονται για τη θέρμανση. Το πλαφόν είναι το περιθώριο κέρδους με το οποίο η κάθε επιχείρηση λειτουργούσε πριν από την 1η Νοεμβρίου 2021. 

Επίσης, θεσπίζεται το μέτρο της παρακολούθησης των αποθεμάτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης καυσόξυλων, πέλετ, μπρικετών και προσανάμματος. 

Στόχος είναι αφενός η πολιτεία να έχει άμεση εποπτεία επί των διαθέσιμων στην αγορά ποσοτήτων ξυλείας που προορίζεται για καύση, αφετέρου να είναι εφικτός ο άμεσος εντοπισμός των επιχειρήσεων που επιλέγουν να διακρατούν υψηλά αποθέματα ξυλείας, χωρίς να τα διοχετεύουν στην αγορά, προκειμένου να επωφεληθούν από πιθανή αύξηση των τιμών που θα προκληθεί είτε ως αποτέλεσμα φημολογίας είτε ως αποτέλεσμα δόλιας δημιουργίας τεχνητών ελλείψεων, επισημαίνει το υπουργείο Ανάπτυξης. 

  • Για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης θα υπάρχουν κυρώσεις. Αυτές είναι:  κατάσχεση των ειδών στον βαθμό που δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν δηλωθεί ανακριβώς
  • και διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 – 100.000 ευρώ, ανάλογα την βαρύτητα της παράβασης.
     
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο θρυλικός πιλότος Κωνσταντίνος Χατζηλάκος σε ηλικία 102 ετών

Ελλάδα / Πέθανε ο θρυλικός πιλότος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Κωνσταντίνος Χατζηλάκος σε ηλικία 102 ετών

Ως μάχιμος πιλότος της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, έδρασε στα πεδία των μαχών της Βορείου Αφρικής, της Μεσογείου, της Ιταλίας, της Γιουγκοσλαβίας και του Αιγαίου
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ