ΠΙΣ: Μην πηγαίνετε σε νοσοκομεία και ιατρεία χωρίς σοβαρά συμπτώματα

ΠΙΣ: Μην πηγαίνετε σε νοσοκομεία και ιατρεία χωρίς σοβαρά συμπτώματα Facebook Twitter
0

Έκκληση προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην επισκέπτονται νοσοκομεία και ιατρεία χωρίς σοβαρά συμπτώματα (δύσπνοια, υψηλό πυρετό), απευθύνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Προσθέτει πως, όταν έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον γιατρό τους και να μην αναζητούν τεστ για τον κορωνοϊό χωρίς ιατρική παραπομπή.

Επίσης συστήνεται να μην επισκέπτονται οι πολίτες τα νοσοκομεία και τα ιδιωτικά ιατρεία για προληπτικές εξετάσεις και προβλήματα υγείας που μπορούν να περιμένουν μερικές εβδομάδες. «Με τις άσκοπες επισκέψεις σε δομές υγείας, κινδυνεύουν να μεταδώσουν ή να προσβληθούν από κορωνοϊό», λέει ο ΠΙΣ.

Θεωρεί σημαντικό επίσης την αποφυγή κλειστών χώρων με πολλά άτομα και τον συγχρωτισμό ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους.

«Οι οδηγίες αυτές πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι προαιρετικές, αλλά υποχρεωτικές ειδικά για τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο, όπως είναι οι χρόνια πάσχοντες και οι άνω των 70 ετών. Αλλά είναι υποχρεωτικές και για όλους τους υπόλοιπους που επιθυμούμε να προστατεύσουμε ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα», τονίζει.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενημερώνει ότι στο πλαίσιο αυτών των αναγκαίων μέτρων πρόληψης οι ιατρικοί σύλλογοι όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό μέχρι νεοτέρας. Οι γιατροί θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Τέλος ο ΠΙΣ καλεί την Πολιτεία να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στις βελτιώσεις που έχει ήδη εξαγγείλει, ώστε «να μη χάσουμε το "παράθυρο" για αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας».

Στο κάλεσμα της Πολιτείας για τη στελέχωση των δομών υγείας, ο ΠΙΣ απαντά με προτροπή προς τους γιατρούς της χώρας να ανταποκριθούν χωρίς καθυστέρηση επανδρώνοντας τα νοσοκομεία στα τμήματα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

«Αν οι κινήσεις μας είναι συντονισμένες και άμεσες, η κατάσταση θα παραμείνει υπό έλεγχο και δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα της έκτασης που βλέπουμε στην Ιταλία», καταλήγει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ