Πέθανε ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Νοταράς

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Νοταράς Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Γεράσιμος Νοταράς, το όνομα του οποίου συνδέθηκε άρρηκτα με την εν λόγω οργάνωση.

Ο Γεράσιμος Νοταράς υπήρξε επίτιμος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ ενώ το είχε υπηρετήσει για πάνω από 33 χρόνια, τα 14 σαν μέλος του ΔΣ και με τρεις θητείες ως πρόεδρός του.

Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Λωζάνης, με μεταπτυχιακό στην πολιτική και την κοινωνιολογία και εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, διώχθηκε από τη δικτατορία του 1967-1974, ενώ υπήρξε επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Επίσης, ήταν ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού με θητεία στις τρεις πρώτες Κεντρικές του Επιτροπές και υπεύθυνος των εξωτερικών σχέσεων.

Σε ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων τον Γεράσιμο Νοταρά ως έναν «διανοούμενο, αγωνιστή και οραματιστή που πίστεψε όσο κανείς άλλος στη θετική αλλαγή των ανθρώπων».

«Δύο μεγάλες απώλειες μέσα σε λίγες ώρες. Του Ηλία Νικολακόπουλου και του Γεράσιμου Νοταρά. Δεν ξέρω αν οι λέξεις «μεγάλες απώλειες» αρκούν. Δύσκολο πράγμα η διαχείριση της απώλειας. Πολύ δύσκολο», γράφει ο κ. Αρβανίτης. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ