Πανελλήνια ποδηλατοπορεία στις 2 Οκτωβρίου

Πανελλήνια ποδηλατοπορεία στις 2 Οκτωβρίου Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Με αίτημα η Ελλάδα να πάει ένα βήμα μπροστά με το ποδήλατο, η Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας όρισε την 2α Οκτωβρίου ως την ημέρα που όλοι οι ποδηλάτες θα βγουν στους δρόμους να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για ασφαλή μετακίνηση με υποδομές, σήμανση και κανόνες.

Σύλλογοι και ομάδες ποδηλατών διοργανώνουν ταυτόχρονα ποδηλατοπορεία στις πόλεις τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Το αίτημά των ποδηλατών και της Ομοσπονδίας φέτος είναι να προχωρήσει η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο.

Η Εθνική Στρατηγική ξεκίνησε από το ΥΠΕΝ ως μελέτη, δόθηκε στη συνέχεια στο Υπ. Μεταφορών αναγνωρίζοντας την αρμοδιότητά του το οποίο εδώ και 11 μήνες όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία «δεν έχει κάνει τίποτα».

Η Εθνική Στρατηγική είναι ένα κείμενο που προβλέπει συνολικά μέτρα και στόχους και καλύπτει όλους τους τομείς ενδιαφέροντος για το ποδήλατο (παιδεία, κίνητρα, στόχοι υλοποίησης υποδομών, προτάσεις τροποποίησης ΚΟΚ κ.α.) και λειτουργεί συντονιστικά στην προσπάθεια διάδοσης της ποδηλατικής μετακίνησης.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «όλες οι ποδηλατικά σοβαρές χώρες έχουν τέτοια στρατηγική, ορισμένες εδώ και χρόνια» παραπέμποντας στο αντίστοιχο site.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο θρυλικός πιλότος Κωνσταντίνος Χατζηλάκος σε ηλικία 102 ετών

Ελλάδα / Πέθανε ο θρυλικός πιλότος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Κωνσταντίνος Χατζηλάκος σε ηλικία 102 ετών

Ως μάχιμος πιλότος της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, έδρασε στα πεδία των μαχών της Βορείου Αφρικής, της Μεσογείου, της Ιταλίας, της Γιουγκοσλαβίας και του Αιγαίου
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ