Ολοκληρώθηκε η απολογία Λιγνάδη - Στην Ευελπίδων για κατάθεση η Ελένη Κούρκουλα

Ολοκληρώθηκε η απολογία Λιγνάδη - Στην Ευελπίδων για κατάθεση η Ελένη Κούρκουλα Facebook Twitter
Ολοκληρώθηκε η απολογία Λιγνάδη - Στην Ευελπίδων για κατάθεση η Ελένη Κούρκουλα (Eurokinissi)
0

Λίγο πριν τις 20:00, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Η απολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου διήρκησε περισσότερο από τέσσερις ώρες, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να αρνείται, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του.

Νωρίτερα σήμερα απορρίφθηκε το αίτημα του δικηγόρου του για ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλει.

Πριν από λίγο έφτασε στην Ευελπίδων και η πρώην υφυπουργός Παιδείας και ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα, η οποία κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων, καθώς συνολικά αναμένεται να καταθέσουν 5 μάρτυρες. Εκτός από την πρώην υφυπουργό έχει κληθεί να καταθέσει και ο ιδιοκτήτης του Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης.

Πρόκειται για δυο πρόσωπα που η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει προτείνει ως μάρτυρες καθώς υποστηρίζει ότι τις ημέρες του Αυγούστου του 2015 που καταγγέλλεται για έναν από τους βιασμούς ήταν μαζί τους διακοπές στην Ιθάκη.

Το υπόμνημα Λιγνάδη

 

Στο απολογητικό υπόμνημα των 27 σελίδων, που κατατέθηκε, ο Δημήτρης Λιγνάδης επιχείρησε να αντικρούσει τις κατηγορίες σε βάρος του και τις μηνύσεις που έχουν γίνει, όπως και τις καταθέσεις μαρτύρων.

Δήλωσε δε ότι «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό- σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική- σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Χαρακτήρισε «απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες» τις δύο μηνύσεις και τις καταθέσεις των μαρτύρων που είναι στη δικογραφία ενώ μίλησε για κατασκευασμένη υπόθεση στοχοποιώντας ακόμα και τον Πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπ΄ρυο Μπιμπίλα.

«Η υπόθεση είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση», υποστηρίζει μεταξύ άλλων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ