«Κοινωνική αντιπαροχή»: Οι περιοχές που θα χτιστούν τα πρώτα σπίτια για νέους και ζευγάρια

Σπίτια στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
0

Στη διάθεση της διοίκησης της ΔΥΠΑ (Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης – πρώην ΟΑΕΔ) βρίσκονται, πλέον, τα 10 πρώτα οικόπεδα που θα διατεθούν σε ιδιώτες-εργολάβους, προκειμένου μέσω κοινωνικής αντιπαροχής να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνή στέγη, νέοι και ζευγάρια έως 39 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», πρόκειται για «φιλέτα», τα οποία κατόπιν ειδικής μελέτης, εταιρείες θα προτείνουν τις πιο συμφέρουσες χρήσεις. Στόχος είναι η ανέγερση συνολικά 2.500 κοινωνικών κατοικιών για 5.000 ωφελούμενους νέους και ζευγάρια, έως 39 ετών.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το 50% των διαμερισμάτων θα διατεθεί μέσω ΔΥΠΑ σε νέους με πολύ χαμηλά ενοίκια, ενώ το άλλο 50% από τον κατασκευαστή για εμπορική αξιοποίηση.

Να σημειωθεί ότι το ύψος του ενοικίου αλλά και τα κριτήρια των επιλαχόντων θα καθοριστούν από την ΔΥΠΑ. Παράλληλα, όταν ο κατασκευαστής κάνει απόσβεση του κόστους δόμησης αλλά και του κέρδους που θα έχει συμφωνηθεί με τη ΔΥΠΑ, τότε το δημόσιο θα αποκτά εκ νέου την κυριότητα της γης.

Στη λίστα που έχει στη διάθεσή της η ΔΥΠΑ για τα πρώτα δέκα οικόπεδα περιλαμβάνονται εκτάσεις σε Κηφισιά (11 στρέμματα), Μαρούσι (1,2 στρέμματα), Παιανία (20 στρέμματα), Λάρισα (40 στρέμματα), Ξάνθη (28 στρέμματα), Βόλο (74 στρέμματα), όρια Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης (42 στρέμματα), Άρτα (39 στρέμματα), Αγρίνιο (16,5 στρέμματα) και Σέρρες (12,5 στρέμματα).

Με πληροφορίες Τα Νέα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ