Κύμα αντιδράσεων προκαλεί ο τραγουδιστής Γιάννης Βασιλείου που παραδέχτηκε on camera ότι έχει γίνει μάρτυρας βιασμού μιας γυναίκας από επιχειρηματία - ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στην παραλιακή, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. 

 

Με αφορμή το κίνημα metoo στην Ελλάδα και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, ερωτήθηκε από δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 αν έχουν υποπέσει στην αντίληψή του σε παρόμοια περιστατικά και ο τραγουδιστής ανέφερε ότι βρέθηκε τυχαία μπροστά σε ένα βιασμό στα καμαρίνια ενός νυχτερινού μαγαζιού που οποίο εργαζόταν. 

 

Ο τραγουδιστής δεν κατονόμασε τον επιχειρηματία, ούτε το κέντρο διασκέδασης, προσθέτοντας πως δεν μετανιώνει που δεν αντέδρασε μπροστά στον βιασμό, λέγοντας πως δεν ήθελε να «μπει στη μέση». 

 

«Πριν από πάρα πολλά χρόνια -δεν μπορώ να πω το όνομα του μαγαζιού γιατί θα καταλάβετε που ήτανε- τώρα το αφεντικό αυτό είναι συγχωρεμένος (σ.σ νεκρός)- ήταν στην παραλία κάπου, και τελείωνε η σεζόν. Εγώ πήγαινα να πάρω τα ρούχα μου, τα παπουτσάκια μου, το μικρόφωνο, και μέσα στα καμαρίνια ήταν μια κοπέλα και το αφεντικό τη βίαζε. Άκουγα φωνές. Πήγα να χτυπήσω την πόρτα να δω τι γίνεται, ανοίγω την πόρτα και μου κάνει «Τι θες εδώ πέρα; Φύγε μου κάνει και τα λοιπά». Και μου την είπε «Γιάννη φύγε κι άφησέ μας». Έφυγα, έπαθα πλάκα, τρελάθηκα. Τι να κάνω; Ξέρεις δεν είναι και καλό πράγμα αυτό το πράγμα. Είναι νύχτα

 

Φοβηθήκατε δηλαδή να αντιδράσετε;

«Όχι θα μπορούσα να αντιδράσω, αλλά δεν ήθελα να μπω στη μέση, δεν γινόταν.»

 

Μετανιώσατε που δεν μπήκατε στη μέση τότε;

«Όχι, όχι, ειλικρινά όχι. Γιατί δεν ήταν δικό μου θέμα. Θα μπορούσα αλλά έμπαινα σε ξένο γήπεδο και θα γινόταν χαμός δηλαδή».

 

Δείτε τις επίμαχες δηλώσεις μετά το 1:13