Μπακογιάννης για την άδεια Γιωτόπουλου: «Όταν βγήκε ο Κουφοντίνας ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος, τώρα είναι απλά Παρασκευή»

Μπακογιάννης για την άδεια Γιωτόπουλου: «Όταν βγήκε ο Κουφοντίνας ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος, τώρα είναι απλά Παρασκευή» Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επανέρχεται στο θέμα της άδειας που έλαβε ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

«Μιλάμε για τον αρχηγό της 17 Νοέμβρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί 17 φορές σε ισόβια, περισσότερα δηλαδή από τον Κουφοντίνα. (...) Τού δόθηκε για πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια, άδεια» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Επέμεινε πως «προφανώς δεν έχω την αυταπάτη ότι ο πατέρας μου ή οποιοδήποτε άλλο θύμα της 17 Νοέμβρη θα γυρίσει πίσω ό,τι κι αν κάνει ο Γιωτόπουλος, είτε είναι μέσα, είτε είναι έξω», αλλά συμπλήρωσε ότι είναι «λογικό να αναρωτιόμαστε τι έχει συμβεί και εξίσου λογικό είναι να ζητάμε εξηγήσεις». 

«Όταν είχε βγει ο Κουφοντίνας, είχε ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος. Είχε γίνει μία πολύ μεγάλη συζήτηση. Και τώρα είναι απλά Παρασκευή απόγευμα». 

Στάθηκε στο ζήτημα της έλλειψης ενημέρωσης γύρω από το θέμα, αναφέροντας πως και ο ίδιος ενημερώθηκε από τις εφημερίδες. 

«Δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση. Και γι’ αυτό κι εγώ ρωτώ γιατί αυτή η αμηχανία; Έχουμε κάποιο λόγο να ντρεπόμαστε για κάτι;  Υπάρχει ένα Συμβούλιο που παίρνει την απόφαση. Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι τυφλή, αλλά και κουφή. (...) Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια. Να ξέρουμε αν υπάρχει το δικαίωμα ή δεν υπάρχει» δήλωσε. 

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως αντιλαμβάνεται τον «σωφρονιστικό χαρακτήρα του συστήματος» αλλά, εκτίμησε, πως δεν είναι ο μόνος «που θα πει ότι τον ξενίζει όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο». 

Ακούστε τις σχετικές δηλώσεις παρακάτω (από το 18:00)

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ