Μητέρα Γρηγορόπουλου: Ο ίδιος ο Κορκονέας ομολόγησε ότι είπε ψέματα για να δικαιολογήσει τη χρήση όπλου

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα έχω μία απορία «γιατί έχω χάσει το παιδί μου;» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΤ
0

Για την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να αναγνωρίσει ελαφρυντικά, που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, μίλησε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.

Η κ. Τσαλικιάν μίλησε στην ΕΡΤ για την τεράστια απογοήτευση που αισθάνεται με την απόφαση αυτή χαρακτηρίζοντάς την ως «μια από τις μελανότερες σελίδες για τη δικαστική ιστορία της χώρας μας».

Τόνισε η ίδια δε ότι θέλει να φροντίσει «με όλες μου τις δυνάμεις να διορθωθεί αυτό».

Σημειώνεται πως η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας που αποφυλακίζει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα ακολούθησε μετά από από τρία «όχι» από τους δικαστές και τέσσερα «ναι» από τους ενόρκους.

Μιλώντας για την διαδικασία της δίκης, η κ. Τσαλικιάν είπε ότι δεν είχαν δικαίωμα λόγου.

«Είμαστε σαν διακοσμητικά πρόσωπα στην αίθουσα και αυτό πάρθηκε με απόφαση των τριών δικαστών προτού γίνει η εκλογή των ενόρκων, κάτι που είναι παράνομο, και γι’ αυτό θα ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος από τους συνηγόρους μου» είπε αναφερόμενη στο επίσημα διάβημα που κατέθεσαν χθες οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου στον Άρειο Πάγο.

Μιλώντας για την δολοφονία του γιου της Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα τον Δεκέμβριο του 2008, ανέφερε πως «Όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία δεν υπήρχαν επεισόδια και συμπλοκές στο σημείο, όπου διεπράχθη αυτό το έγκλημα.

»Ο ίδιος ο Κορκονέας, στην απολογία του ομολόγησε ότι απάντησε ψέματα για να δικαιολογήσει τη χρήση όπλου και να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση από το πειθαρχικό συμβούλιο» είπε μεταξύ άλλων απαντώντας σχετικά με πρόσφατο άρθρο -παρέμβασή στην «Καθημερινή».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «πολλοί όμως επιμένουν να πιστεύουν στα μυθεύματα του Κορκονέα, της οικογένειάς του και των συνηγόρων υπεράσπισης και αγνοούν το συνταρακτικό βίντεο της κ. Βαλιάτσα το οποίο αποκάλυπτε ότι πριν τη δολοφονία υπήρχε απόλυτη ησυχία στο σημείο και αποκάλυψε επίσης την στοχευμένη ευθεία βολή του Κορκονέα».

Η μητέρα του απαντώντας σε πληροφορίες ότι συμμετείχε σε αναρχικές δράσεις έκανε λόγο για καπηλεία.

«Σε πρόσφατη ανάρτηση πρωτοβουλία αναρχικών, όπου  μνημονεύεται ο Αλέξανδρος ως ο αναρχικός μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Σε παρόμοιες αναρτήσεις από παρεμφερείς οργανώσεις τον θεωρούν μέλος της ομάδας τους και συναγωνιστή τους. Αυτά είναι ανυπόστατα και ψευδή» είπε κ. Τσαλικιάν.

«Απλά υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός που πιστεύουν στα μυθεύματα του Κορκονέα» πρόσθεσε η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αναπάντητα ερωτήματα
Σε ερώτηση για τα κίνητρα που εκτιμά η ίδια ότι υπάρχουν πίσω από τη δολοφονία ανέφερε ότι «Οι δύο αστυνομικοί έλαβαν εντολή από το κέντρο να μεταβούν σε κάποιο περιστατικό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αυτοί παράκουσαν την εντολή αυτή και μετέβησαν στο σημείο στο οποίο αργότερα διέπραξαν τη δολοφονία. 

»Εκεί δεν υπήρχαν ομάδες παιδιών, ταραχοποιών, απλώς 4-5 παιδάκια τα οποία έπαιζαν και οι θαμώνες των καφετεριών εκεί έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους. 

»Αυτό αποτελεί για εμένα ένα αδυσώπητο ερωτηματικό «γιατί δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο;». Δεν έχω καμία απάντηση και θα έχω μία απορία μέχρι το τέλος της ζωής μου γιατί έχω χάσει το παιδί μου».

Αυτό που η ίδια κρίνει ότι τελικά συνέβη και δεδομένου ότι όπως είπε δεν μπορεί να το αποδώσει κάπου αλλού, «θα πω ότι πιστεύω ότι εκείνη την περίοδο, με δεδομένες τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν, υπήρχε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Πολιτεύματος και ήθελαν να γίνει μία ακραία πράξη στο κέντρο της Αθήνας, όπως και πραγματικά έγινε» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα για το εάν υπήρξε κάποια επικοινωνία με τον Κορκονέα είπε ότι «Δεν έχω να ρωτήσω τίποτα τον Κορκονέα. Ένας διάλογος μαζί του θα ήταν αδιανόητος. Θεωρώ πως μετά τη δολοφονία επιδόθηκαν σε μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Αλέξανδρου και προσβολής της μνήμης του. 

»Τον θεωρώ αμετανόητο δολοφόνο. Δεν έχω να πω τίποτα μαζί του. Δεν έχει να μου απαντήσει σε τίποτα. Είναι άνθρωπος ο οποίος χρησιμοποιεί συνεχώς ψέματα».

Η κ. Τσαλικιάν είπε ότι ουδέποτε την προσέγγισε για να της εξηγήσει και τον χαρακτήρισε «ψυχρό άνθρωπο».

«Το σύστημα των ενόρκων δεν πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει» είπε ενώ σημείωσε ότι οι ένορκοι δεν άκουσαν καμία μαρτυρική κατάθεση, δεν διάβασαν κανέναν έγγραφο, δεν είχαν πρόσβαση στην δικογραφία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που αναιρέθηκε ούτε στην απόφαση του Αρείου Πάγου και μετά από μία ώρα σύσκεψης με τρεις δικαστίνες, ανέτρεψαν την απόφαση του Αρείου Πάγου χωρίς καμία αιτιολογία» τόνισε.

«Θέλω να αποδοθεί ακριβώς το δίκαιο. Αισθάνομαι ότι δεν έχω δικαιωθεί» είπε ερωτώμενη σχετικά ενώ έκανε γνωστό ένα αίτημά της προς τον δήμο Αθηναίων το οποίο είναι ένα «μνημείο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον δήμο Αθηναίων, για να μπορεί το μνημείο αυτό να μην ανήκει σε χώρους αναρχικών και αντιεξουσιαστών μόνο αλλά να ανήκει σε όλους τους δημότες της Αθήνας και σε όλους τους Έλληνες».

«Ο Κορκονέας έχει ήδη αποφυλακιστεί. Θα ζητήσουμε και πάλι αναίρεση και θεωρώ ότι θα δικαστεί εκ νέου» σημείωσε.

«Ο ίδιος είναι ένας ψυχρός άνθρωπος, Δεν είχαμε σε όλο αυτό το διάστημα του δικαστηρίου βλεμματική επαφή. Θεωρώ ότι θα προσπαθήσει να με αποφύγει το ίδιο θα κάνω και εγώ» απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Πριν βγει η απόφαση ζήτησε υποκριτικά συγγνώμη είπε, για τον Κορκονέα ενώ τόνισε ότι τη βραδιά της δολοφονίας του Αλέξανδρου πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα του και της είπε ότι έτυχε κάτι στη δουλειά και μόλις είχε δολοφονήσει ένα αθώο παιδί.

Κατέληξε δε, λέγοντας πως «ο πόνος αυτός δεν απαλύνεται και προστίθεται και όλος αυτό ο καημός για τις συκοφαντίες κατά του Αλέξανδρου και το αδυσώπητο ερωτηματικό «γιατί δεν ζει το παιδί μου. Τι συνέβη και έγινε αυτή η δολοφονία. Δε μπορώ ποτέ να το χωνέψω αυτό».
 

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ