Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο- Μέχρι 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο- Μέχρι 37 βαθμούς η θερμοκρασία Facebook Twitter
ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ/ EUROKINISSI
0

Μίνι καύσωνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι το Σαββατοκύριακο, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε συγκεκριμένες περιοχές, μέχρι και τους 37 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η θερμοκρασία στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή αξιοσημείωτη άνοδο. 

Συγκεκριμένα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η κορύφωση αυτής της θερμής μεταφοράς αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν δεν αποκλείεται κατά τόπους η θερμοκρασία στη χώρα να πλησιάσει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1981-2010 σε ύψος 1500 μέτρων επάνω από το έδαφος. Στο ύψος αυτό μελετάται η κίνηση των θερμών / ψυχρών αερίων μαζών. Με κόκκινες αποχρώσεις σημειώνονται οι θερμότερες αέριες μάζες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ