Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου και άλλων τριών σολίστ για την Ουκρανία

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Εν μέσω χειροκροτημάτων η συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου για την Ουκρανία Facebook Twitter
0

Το βράδυ της Πέμπτης ο Λεωνίδας Καβάκος και τρεις ακόμη σολίστ ανέβηκαν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, σε μια συναυλία για την υποστήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

Στη συναυλία, που πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά της άρνησης της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, έλαβαν μέρος οι σολίστ: Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο), Ηλίας Ίων Λιβιεράτος (βιόλα) και Τιμόθεος Γαβριηλίδης Πέτριν (τσέλο). Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς και τα έσοδα της συναυλίας και του streaming θα διατεθούν υπέρ της ανοικοδόμησης του μαιευτηρίου της Μαριούπολης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε Κουαρτέτα με πιάνο αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 60 και αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, έργο 25 του Γιοχάννες Μπραμς. Μόλις αυτό ολοκληρώθηκε, το κοινό σηκώθηκε όρθιο και χειροκρότησε τους καλλιτέχνες.

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την άφιξή του στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσει συναυλία για την Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Λεωνίδα Καβάκο και τους μουσικούς συνεργάτες του για την πολύ ευγενική τους προσφορά να διοργανώσουν αυτήν την συναυλία τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ανέγερση του μαιευτηρίου το οποίο βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη».

«Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος έχει το θάρρος της γνώμης του και πράγματι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν χωρούν ούτε ίσες αποστάσεις ούτε γενικόλογες τοποθετήσεις ότι δήθεν είμαστε με την ειρήνη. Εδώ υπάρχει αμυνόμενος και είναι η Ουκρανία, υπάρχει επιτιθέμενος και είναι η Ρωσία. Και εύχομαι και ελπίζω σήμερα το βιολί του Λεωνίδα να ακουστεί πιο δυνατά από τις βόμβες της Ρωσίας και το μήνυμά του να φτάσει και να δώσει μία ένεση στήριξης στη μαρτυρική Μαριούπολη», πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ