Μαγιορκίνης: Αυτή τη στιγμή η μετάδοση σχετίζεται με τους χώρους διασκέδασης

Μαγιορκίνης: Αυτή τη στιγμή η μετάδοση σχετίζεται με τους χώρους διασκέδασης Facebook Twitter
0

Η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού έχει αρχίσει και κάμπτεται, δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ επεσήμανε αυτή τη στιγμή το επίκεντρο είναι οι χώροι διασκέδασης. 

«Προς το παρόν φαίνεται ότι κινούμαστε σε χαμηλότερα επίπεδα αύξησης από την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή είμαστε περίπου στο 10%. Που σημαίνει ότι έχει αρχίσει και κάμπτεται η μεταδοτικότητα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας. 

Η κορύφωση της μεταδοτικότητας πρέπει να ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, συμπλήρωσε. «Γιατί το ποσοστό αύξησης που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μισό από το ποσοστό αύξησης που είδαμε την προπροηγούμενη. Δηλαδή έχει αρχίσει και επιβραδύνεται, έχει αρχίσει και κάμπτεται η καμπύλη, που σημαίνει ότι η μεταδοτικότητα έχει αρχίσει και πέφτει», εξήγησε. 

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Θάνου Πλεύρη, ότι η μετάδοση γίνεται σε ανοιχτούς χώρους, ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξέφρασε παρόμοια άποψη με τον υπουργό Υγείας. 

«Αυτά είναι τα στοιχεία που έχουμε, γενικά ό,τι γνωρίζουμε από την κινητικότητα. Δηλαδή αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι σχετίζεται με χώρους διασκέδασης, οι οποίοι αυτή την περίοδο είναι ανοιχτοί. Το είχαμε δει και σε προηγούμενες φάσεις δεν είναι κάτι το οποίο μας ξενίζει», επεσήμανε ο καθηγητής. 

Στους χώρους διασκέδασης, συμπλήρωσε, οι άνθρωποι δεν μπορούν να φορέσουν μάσκα και «έχουν μεγαλύτερη μίξη με άτομα που δεν γνωρίζουν και δεν είναι κοντά στο στενό τους περιβάλλον». Άρα, συμπλήρωσε, «αυτή τη στιγμή, το επίκεντρο της μετάδοσης φαίνεται ότι είναι εκεί». 

Τέλος, ερωτηθείς αν ανησυχεί ότι η εβδομαδιαία, πλέον, ανακοίνωση των κρουσμάτων μπορεί να στείλει ένα μήνυμα εφησυχασμού, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι η έκθεση του ΕΟΔΥ θα είναι πιο αντικειμενική όταν γίνεται μια φορά την εβδομάδα και ο κόσμος θα έχει καλύτερη ενημέρωση σε αυτή τη φάση. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ