Λιμενικό: Πλοίο με μετανάστες επιχείρησε να εμβολίσει ελληνικό σκάφος

Λιμενικό: Προσπάθεια εμβολισμού σκάφους μας - Αυξημένα περιστατικά μεταξύ Χίου και Σάμου Facebook Twitter
Φωτ.: Λιμενικό Σώμα
0

Προσπάθεια εμβολισμού σκάφους του από πλοίο που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες από τις τουρκικές ακτές καταγγέλλει το Λιμενικό Σώμα, το οποίο κάνει, επίσης, λόγο για αυξημένα περιστατικά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου.

Σε σχετική του ανακοίνωση το Λιμενικό επισημαίνει πως από το πρωί παρατηρείται ιδιαίτερη ένταση στην προαναφερθείσα περιοχή και έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά με σκάφη που επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το ένα εκ των σκαφών είχε τελικό προορισμό τις ιταλικές ακτές.

Ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων στις συνολικά εννέα περιπτώσεις με Ι/Φ σκάφη και λέμβους, φέρεται ότι ξεπερνάει τα 590 άτομα.

Με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, οι ελληνικές Αρχές εμποδίστηκε η είσοδός τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Σημειώθηκε περιστατικό προσπάθειας εμβολισμού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ένα σκάφος εκ των προαναφερθέντων, το οποίο στη συνέχεια επέστρεψε στις έναντι τουρκικές ακτές» αναφέρθηκε στην ίδια ανακοίνωση και επισημάνθηκε πως η τουρκική ακτοφυλακή ενημερώθηκε για κάθε ένα από τα περιστατικά. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει σήμερα ως ύποπτη για τους θανάτους και των τριών παιδιών- Τα 4 νέα στοιχεία στη δικογραφία

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει ως ύποπτη και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας- Τα 4 νέα στοιχεία στη δικογραφία

«Με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι με κατηγορεί και ο σύζυγος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά» λέει μέσω του δικηγόρου της
THE LIFO TEAM
Πόσο ακροδεξιά «γέρνουμε» ως κοινωνία;

Θέματα / Πόσο ακροδεξιά τείνουμε ως κοινωνία;

Το Σημείο για τη μελέτη και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς παρουσιάζει την πρώτη του ετήσια μέτρηση τάσεων της ελληνικής κοινωνίας σε μια σειρά από θέματα που θεωρούνται «δείκτες ακροδεξιάς συγκρότησης» και τα αποτελέσματα φέρνουν σε... σκωτσέζικο ντους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ