Λαμία: Το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο 14χρονης- «Ανθρωποκτονία με αυτουργούς δύο γιατρούς»

Λαμία: Το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο 14χρονης- «Ανθρωποκτονία με αυτουργούς δύο γιατρούς» Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Ευθύνες σε συγκεκριμένους γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας, που αν είχαν ενεργήσει διαφορετικά θα είχε σωθεί, αποδίδει το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο 14χρονης μαθήτριας.

Η 14χρονη πέθανε περιμένοντας βοήθεια στο κοντέινερ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και για τον θάνατό της διατάχθηκε ΕΔΕ από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, την οποία διενήργησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Ιωάννα Γριβέα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο δικηγόρος Πάρης Παπαδάκης που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας της 14χρονης, κάνει λόγο για ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δύο γιατρούς, ενώ θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους.

«Όσον αφορά τον θάνατο του μόλις 14 χρονών κοριτσιού από  την Λαμία με αιτία θανάτου covid – 19,  πρέπει να μάθει όλο το πανελλήνιο ότι μετά και την έκδοση της ΕΔΕ η αιτία θανάτου άλλαξε και έγινε ανθρωποκτονία με φυσικούς αυτουργούς δυο ιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας, οι οποίοι θα γίνουν γνωστοί σύντομα», ανέφερε. 

Στη συνέχεια προσθέτει πως μετά την κατάθεση της μήνυσης από την οικογένεια της 14χρονης θα προκύψει υπαιτιότητα και σε άλλους ιατρούς.

Και συνεχίζει: «Το δικηγορικό μας γραφείο μας από κοινού με την εξαίρετη συνάδελφο Λαμίας κ. Σοφία Σταυράκη με τα στοιχεία που είχαμε στην κατοχή μας φωνάζαμε από την αρχή ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία και αν οι γιατροί ασκούσαν τα καθήκοντα τους όπως έπρεπε το παιδί θα ήταν ανάμεσα μας. Το μαχαίρι στο κόκκαλο για να αποδοθούν ευθύνες έτσι ώστε κανένα παιδί να μην φεύγει έτσι άδικα».

Σημειώνεται πως πέρα από το διοικητικό σκέλος, το πόρισμα είναι επίσης στα χέρια της Ανακρίτριας που τις επόμενες ημέρες θα ελέγξει την υπόθεση ποινικά με τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στη διάθεση της Δικαιοσύνης, μαζί με τις πραγματογνωμοσύνες και των ιατροδικαστών που όρισε η οικογένεια.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ