Κοζάνη: Καταστράφηκε ολοσχερώς τμήμα του ιστορικού δημαρχείου Σερβίων μετά από φωτιά

Κοζάνη: Καταστράφηκε ολοσχερώς τμήμα του ιστορικού δημαρχείου Σερβίων μετά από φωτιά Facebook Twitter
Φωτ.: kozan.gr
0

Κατεστράφη ολοσχερώς τμήμα του ιστορικού δημαρχείου Σερβίων στην Κοζάνη μετά από μεγάλη φωτιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις μια τα ξημερώματα είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί το παλαιότερο τμήμα του δημαρχείου το οποίο κτίστηκε το 1936. Το κτίσμα του κτηρίου που ήταν νεότερο δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

Κοζάνη: Καταστράφηκε ολοσχερώς τμήμα του ιστορικού δημαρχείου Σερβίων μετά από φωτιά Facebook Twitter
Φωτ.: kozanimedia.gr

Στην κατάσβεση της φωτιάς έλαβαν μέρος 10 οχήματα της πυροσβεστικής από την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα ενώ το έργο τους ενίσχυσαν και πυροσβέστες από την περιοχή της Καστοριάς. Έρευνες για τα αίτια της φωτιάς θα πραγματοποιήσει το ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής.

Το κτήριο του δημαρχείου Σερβίων θεωρείται από τα ιστορικά της πόλης, βομβαρδίστηκε τον Απρίλιο του 1941 από τους Γερμανούς εισβολείς και αποκαταστάθηκε το 1959.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μπουκουβάλας δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το αρχειακό υλικό του δήμου καθότι είναι αποθηκευμένο σε ψηφιακή μορφή ενώ ανακοίνωσε ότι έχει συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα και να αποφασιστούν οι πρώτες ενέργειες του δήμου.

«Ο πόνος είναι μεγάλος, θα τον περάσουμε πάλι με κατάθεση ακόμη μεγαλύτερη προσπάθειας, ακόμη μεγαλύτερο έργο. Ψηλά το κεφάλι , αυτός ο τόπος έχει περάσει και χειρότερα, θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων για την άμεση ανταπόκριση τους» επεσήμανε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/kozan.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ