Μακραίνει δραματικά η λίστα με τους νεκρούς στη χώρα μας λόγω κορωνοϊού, καθώς τις τελευταίες ώρες έχασαν τη ζωή τους άλλοι έντεκα άνθρωποι.

 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής, ο Οκτώβριος εξελίσσεται ως ο πλέον δύσκολος μήνας από την έναρξη της πανδημίας και συνολικά έχουν καταλήξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες 87 άτομα. Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στους 481.

 

Αναλυτικά, τις τελευταίες ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους άλλοι 11 άνθρωποι:

- Ένας 54χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο νοσκομείο «Ευαγγελισμός».

- Ένας 80χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Ιωαννίνων»

-Δύο άνδρες ηλικίας 77 και 69 ετών έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο πρώτος είχε υποκείμενα νοσήματα και ο δεύτερος όχι.

-Μια 91χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος».

- Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός απεβίωσε ένας ηλικιωμένος 87 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

-Ακόμη ένας ηλικιωμένος 97 ετών με υποκείμενα νοσήματα, έχασε την μάχη στο Θριάσιο.

-Στην λίστα των νεκρών προστέθηκαν ακόμη δυο άνδρες, 58 και 74 ετών, από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

- Και δυο 69χρονοι που νοσηλευόταν στα νοσοκομεία «Ασκληπιείο Βούλας» και «Αλεξάνδρα». 

 

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 κρουσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23.495, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες, ενώ 3.404 (14.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.525 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, 86 άτομα νοσηλεύονταν διασωληνωμένα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 22 (25.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 245 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.