Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για fake news από «Μακελειό», «Ελεύθερη Ώρα» και έναν τραγουδιστή

Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για fake news από «Μακελειό», «Ελεύθερη Ώρα» και έναν τραγουδιστή Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για fake news δύο εφημερίδων και αναρτήσεις τραγουδιστή (GETTY IMAGES)
0

Εισαγγελική έρευνα κατά δύο εφημερίδων αλλά και ενός τραγουδιστή, για δημοσιεύματα και δηλώσεις που αμφισβητούν την πανδημία ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η έρευνα αφορά στο ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων, από συγκεκριμένα πρόσωπα, αναφορικά με την διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη διέγερση σε ανυπακοή μέσω δημοσιευμάτων εντύπων και αναρτήσεων βίντεο που αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνα τα προαναγγελλόμενα εμβόλια.

Στο στόχαστρο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου τέθηκαν δημοσιεύματα των εφημερίδων «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ερευνάται και βίντεο με δηλώσεις συγκεκριμένου τραγουδιστή, ο οποίος υποστηρίζει πως μετά από έρευνα, που έκανε ο ίδιος, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κορωνοϊός δεν αποτελεί πανδημία ενώ αμφισβητεί τα εμβόλια για τον ιό και τα αποτελέσματα των τεστ, κάνοντας λόγο για τεχνητή αύξηση κρουσμάτων.

Η εντολή της Εισαγγελέως προς τον διενεργούντα την έρευνα συνάδελφο της, είναι να εντοπίσει εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή.

Εφόσον προκύπτουν ποινικά δεδομένα αναμένεται να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ