«Κόλαφος» το ιατροδικαστικό πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα - «Βίαιος μηχανισμός θανάτου»

«Κόλαφος» το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Καταδεικνύει «βίαιο μηχανισμό θανάτου» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Ασφυκτικούς θανάτους των δύο πρώτων κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας, στην υπόθεση της Πάτρας καταδεικνύει το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά. 

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα γίνεται λόγος για «βίαιο μηχανισμό θανάτου», ο οποίος επήλθε ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας και συγκεκριμένα ασφυξίας. 

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.

Εν συνεχεία με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά-παθολογοανατομικά-φωτογραφικά ευρήματα:

Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.
Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλενογόννου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

«Κόλαφος» το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Καταδεικνύει «βίαιο μηχανισμό θανάτου» Facebook Twitter
Το απόσπασμα από το πόρισμα Καρακούκη - Καλογριά που μιλά για ασφυκτικό θάνατο - Φωτ.: ΕΡΤ

Σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου Μαλένας και Ίριδας, όπως μετέφερε το πρωί ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος μέσω ΑΝΤ1, η Ρούλα Πισπιρίγκου αγωνιούσε, σημειώνοντας ότι κατά λέξη ανέφερε πως «Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό», συνεχίζοντας να αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο των τριών παιδιών της.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ