Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία στην Αττική

Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία στην Αττική Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Κλειστά θα μείνουν και αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική, με απόφαση της περιφέρειας. 

Στο μεταξύ, με δεδομένο ότι ήδη αποφασίστηκε η παράταση της γενικής απεργίας στην Αττική και αύριο, αναμένεται ότι τα μαθήματα δεν θα γίνουν ούτε με τηλεκπαίδευση, καθώς αυτό είχε ανακοινωθεί για σήμερα- για τον ίδιο λόγο- από το υπουργείο Παιδείας. 

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας- κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την κακοκαιρία «Ελπίς»- ανακοίνωσε ότι η σημερινή γενική αργία παρατείνεται και αύριο, Τετάρτη, για την Αττική, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. 

Χθες, το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει ότι σήμερα δεν θα πραγματοποιούνταν η τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες έχει κηρυχθεί γενική αργία και είναι κλειστά τα σχολεία. Ο λόγος ήταν ότι δεν θα υπήρχε το διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης. 

Ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ότι έπειτα από επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας, όπως και διαβούλευση με τους δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες, αποφάσισε να παρατείνει και για αύριο, Τετάρτη, την αναστολή λειτουργίας των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών της Αττικής. 

Για την απόφαση ελήφθησαν υπόψη: 


 
- Οι προβλέψεις της ΕΜΥ για συνθήκες επικράτησης παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

– Το γεγονός ότι το οδικό δίκτυο εντός των δήμων παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλειστό από τα χιόνια, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία για πεζούς κι οχήματα.

– Την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, που απαιτεί τη διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν αύριο.

Η περιφέρεια Αττικής σημειώνει ότι παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ