Κεραμέως: Οι βάσεις των σχολών θα ανακοινωθούν ακόμα και πριν τις 15 Αυγούστου

Μαθητές στις Πανελλήνιες Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να γίνει η ανακοίνωση των βάσεων πριν τον Δεκαπενταύγουστο τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

«Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν, πιο νωρίς απ’ ότι συνήθως, πλην των ειδικών μαθημάτων που τελείωσαν εχθές. Θα ακολουθήσουν και τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων και η προσπάθεια που γίνεται είναι να έχουμε τελική ανακοίνωση των βάσεων πιο νωρίς απ’ ότι συνήθως, δηλαδή πριν από τον Δεκαπενταύγουστο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επιπλέον αναφέρθηκε στον στόχο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής τονίζοντας πως «μετά από τρία χρόνια και μία σειρά από ενέργειες του υπουργείου» έχουν γίνει προσπάθειες ώστε να αλλάξει το τόσο μεγάλο ποσοστό βαθμών κάτω από τη βάση.

«Η λύση του έρχεται από το νηπιαγωγείο, από όλα τα χρόνια της εκπαίδευσης. Γι΄ αυτό πχ επιμείναμε να έχουμε νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια, δίνουμε έμφαση στις δεξιότητες, αλλάζουμε τα βιβλία, βάζουμε την αξιολόγηση. Σειρά από πρωτοβουλίες που στοχεύουν στο πώς να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε τέτοιο παράδειγμα είναι η Pisa που «αξιολογούμε, καταγράφουμε ποια είναι η κατάσταση στο εκπαιδευτικό σύστημα, ποια τα περιθώρια βελτίωσης. Πάμε με στοχευμένες ενέργειες να βελτιώσουμε συνολικά το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας».

Νίκη Κεραμέως: Αυτοί είναι οι λόγοι που επεκτείνεται το ωράριο του ολοήμερου σχολείου

«Έχουμε ανακοινώσει και βαίνει προς υλοποίηση η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30, ήδη από τον Σεπτέμβριο. Αυτό το μέτρο για δύο λόγους. Πρώτα από όλα για να παρέχουμε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση στα παιδιά και μέχρι τις 17:30 και δεύτερον είναι σημαντικός τρόπος να άρουμε εμπόδια στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας, δηλαδή να φέρουμε πιο κοντά το σχολικό ωράριο με το ωράριο των εργαζόμενων γονέων» σημείωσε η κ. Κεραμέως σχετικά με το ολοήμερο σχολείο.

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών. Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων τμημάτων της χώρας, περίπου 5.000 τμήματα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ