Κατερινόπουλος για γυναικοκτονίες: «Να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν» - Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις του

Κατερινόπουλος: Αντιδράσεις στο Twitter με τις δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες - Τι απάντά ο ίδιος Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις προκάλεσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα σχόλια του ταξίαρχου εν αποστρατεία, Θανάση Κατερινόπουλου σχετικά με τις γυναικοκτονίες με αφορμή και τις δύο τελευταίες στυγερές δολοφονίες γυναικών στην Κρήτη και τη Ζάκυνθο.

Στην επίμαχη δήλωση, ο κ. Κατερινόπουλος αναφέρει ότι «όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει» υποστηρίζοντας πως αν οι γυναίκες θέλουν πράγματι να φύγουν «υπάρχουν δομές και υπηρεσίες που μπορούν παρέμβουν».

«Όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές αρχές και σε οργανώσεις γυναικών. Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο. Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν. Εάν θέλουν πράγματι να φύγουν υπάρχουν δομές και υπηρεσίες που μπορούν παρέμβουν», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Star.

Σε σχετική ερώτηση για τις συνθήκες που γυναίκες δολοφονούνται όταν διεκδικούν την ελευθερία τους και δηλώνουν πως θέλουν να χωρίσουν ο κ. Κατερινόπουλος ανέφερε ότι «δυστυχώς έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι ζούμε ακόμα σε μια εποχή σκληρής πατριαρχίας, όπου ορισμένοι έχουν τη λογική ότι ο άντρας κάνει το κουμάντο και ο άντρας έχει το πάνω χέρι».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ