Καταγγελία: «Η σύζυγος μου μπήκε στο νοσοκομείο να γεννήσει και βγήκε εγκεφαλικά νεκρή»

Καταγγελία: «Η σύζυγος μου μπήκε στο νοσοκομείο να γεννήσει και βγήκε εγκεφαλικά νεκρή» Facebook Twitter
0

Ένας 27χρονος πατέρας καταγγέλλει πως η συνομήλικη σύζυγός του κατέληξε εγκεφαλικά νεκρή στο νοσοκομείο που μπήκε για να γεννήσει, κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες και συνθήκες. 

«Ήταν απολύτως υγιής, δούλευε μέχρι τον έβδομο μήνα [...] Από τη Δευτέρα πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον διακριτικά και δεν μας έχουν πει ακόμα την αιτία.» Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο άνδρας περιέγραψε όσα συνέβησαν.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν λίγους μήνες και η γυναίκα ήταν προγραμματισμένο να γεννήσει με καισαρική τομή στις 19 Μαΐου. Την προηγούμενη ημέρα, νωρίς το πρωί, η 27χρονη κατέφτασε για να υποβληθεί στις προεγχειρητικές εξετάσεις που προβλέπει το πρωτόκολλο καθώς και σε τεστ για τον κορωνοϊό. 

Όπως όμως ανακοινώθηκε στον σύζυγο, η μόνη εξέταση που τελικά έγινε ήταν αυτή για Covid-19, καθώς η γυναίκα «είχε συσπάσεις» στη μήτρα. «Βγήκε η αναισθησιολόγος και μου λέει, "η προγραμματισμένη καισαρική τομή θα γίνει σήμερα".  Της λέω "μα σήμερα μπήκαμε για εξετάσεις". Μου λέει, "σήμερα, δε γίνεται αύριο" [...] Είχε συσπάσεις στη μήτρα λένε».

Λίγη ώρα αργότερα, ο γιατρός ενημέρωσε την ετοιμόγεννη γυναίκα ότι έπρεπε να γεννήσει την ίδια ημέρα και όχι την επομένη. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί και υποβλήθηκε σε καισαρική τομή. Στις 11:30π.μ οι συγγενείς ενημερώθηκαν ότι το αγοράκι που γεννήθηκε ήταν καλά στην υγεία του. 

«Βγαίνει ο μαιευτήρας, με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε ότι "πήγαν όλα καλά, η Δώρα είναι καλά" και τον ευχαρίστησα. Λέω "μπορώ να δω τη γυναίκα μου;" και μου λέει "δε γίνεται γιατί πρέπει να φύγει η επήρεια της νάρκωσης". Ακούγεται ένα περιστατικό, που περιμέναμε έξω από τα χειρουργεία, "τρέξτε, τρέξτε, τη χάνουμε". Τώρα λέμε τι έγινε; Για την γυναίκα μου είναι; Για κάποια άλλη;»

«Μας καλεί ο μαιευτήρας το μεσημέρι. Μου λέει "θέλω να μου πεις την αλήθεια". Του λέω "τι έγινε;", "Μου είχατε κρύψει κάτι όλο αυτό το διάστημα;", του λέω "Τι να σας κρύψω;", "Μήπως είχε θέμα η Δώρα με την καρδιά της;» Σύμφωνα με την οικογένεια της Δώρας, η γυναίκα δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

«Μας είπε ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς και διασωληνώθηκε. "Πώς το έπαθε γιατρέ αυτό;", "Δεν ξέρω"». Από εκείνη την ημέρα η γυναίκα είναι σε καταστολή στην μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη. Το ζευγάρι ήταν μαζί από το λύκειο.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ