ΚΑΤ: Γέννησε μέσα σε λεκάνη τουαλέτας καθώς δε γνώριζε πως είναι έγκυος - «Το παιδάκι ήθελε να ζήσει»

ΚΑΤ: Γέννησε μέσα σε λεκάνη τουαλέτας καθώς δε γνώριζε πως είναι έγκυος - «Το παιδάκι ήθελε να ζήσει» Facebook Twitter
0

Σε τουαλέτα του ΚΑΤ γέννησε μια νεαρή γυναίκα που, όπως ομολογεί, δεν ήξερε πως ήταν έγκυος. 

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, το πρωί της περασμένης Πέμπτης, η νεαρή γυναίκα που δούλευε ως καθαρίστρια στα χειρουργεία του ΚΑΤ, έπιασε κανονικά βάρδια όταν κάποια στιγμή ένιωσε έναν οξύ πόνο. 

«Εγώ δεν το ήξερα καν ότι ήμουν έγκυος. Την ημέρα που γέννησα, το ένιωσα. Ένιωσα έντονο πόνο. Ήμουν στην πρωινή βάρδια. Πόναγα και πήγα στα εξωτερικά ιατρεία. Μετά νόμιζα ότι ήθελα να κάνω το… άλλο και μου βγήκε το μωρό».

Οι γιατροί, αγνοώντας τι ακριβώς έχει συμβεί, είδαν την κοπέλα να βγαίνει μέσα σε αίματα από την τουαλέτα. 

«Ξαφνικά βγήκε από μια τουαλέτα και διαπίστωσαν εκεί η προϊσταμένη της εφημερίας και οι συνάδελφοι ότι είχε αίμα. Οδηγήθηκαν στην τουαλέτα και είδαν μέσα στην λεκάνη με αποκόλληση πλακούντα το μωράκι» είπε ο Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Κινηθήκαμε γρήγορα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αναζητήσαμε τη μητέρα και το νεογνό και κάναμε μια διαχείριση γρήγορη. Δεν είμαστε ένα νοσοκομείο που έχει γυναικολογική/ μαιευτική προφανώς. Είχαμε μια ανησυχία για το μωρό. Για εμάς ήταν μια έκπληξη γιατί συνήθως δε γεννιούνται παιδιά στο ΚΑΤ» λέει χειρουργός του ΚΑΤ.

«Το παιδάκι ήθελε να ζήσει»

Μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν άμεσα στο «Έλενα». 

«Το βλέπω κάθε απόγευμα το μωρό. Κι όταν πρώτα ο Θεός πάω πίσω στη δουλειά, θα τους πάρω αυτούς τους δύο γιατρούς που με σώσανε να τους ευχαριστήσω κι από κοντά», σχολίασε η μητέρα.

«Το παιδάκι ήθελε να ζήσει. Αυτό είναι το βασικό. Έχουμε διαχειριστεί αρκετά περιστατικά αλλά στο συγκεκριμένο δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος. Αλλά δείξαμε μια ετοιμότητα σαν ομάδα, γιατροί, νοσηλευτές, όλοι» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το αν πράγματι η εν λόγω γυναίκα δεν είχε αντιληφθεί την εγκυμοσύνη ή εάν επρόκειτο για περιστατικό εργασιακού εκφοβισμού.

«Αυτό που μπορεί να υποθέσει κανείς ότι η συνάδελφος ήταν για πολύ καιρό άνεργη και φοβόταν μήπως τη διώξει ο εργολάβος. Ενώ αν εργαζόταν μόνιμη στο νοσοκομείο δε θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ