Για έναν από τους ισχυρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σημειώνοντας μάλιστα ότι πιθανότατα θα μείνει στην Ιστορία.

 

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος ανέφερε πως τόσο οι μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν, όσο και η διάρκεια του, σίγουρα, τον καθιστούν ακραίο. Μάλιστα, όπως έγραψε, οι συνθήκες καύσωνας αναμένεται να διατηρηθούν τουλάχιστον έως τις 8 Αυγούστου, «πιθανότατα και παραπάνω».


Παράλληλα, ο μετεωρολόγος σημείωσε το «κυρίως μενού έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα», με τη Δευτέρα να είναι μία δύσκολη ημέρα.

 

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου θα γενικευτούν πια οι ακραίες θερμοκρασίες και τα θερμόμετρα θα αγγίξουν τους 43-44°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας. Πιθανότατα να δούμε σε πολύ τοπικό επίπεδο ακόμη και 45-46°C» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

 

Την ίδια στιγμή σημείωσε πως η Αττική θα δοκιμαστεί, ενώ αναφέρθηκε στις περιοχές ''Death Valley'' της Ελλάδας, όπως χαρακτηριστικά έγραψε.