Ασφυκτική είναι η πίεση στα νοσοκομεία της Ηπείρου, όπου την τελευταία διαθέσιμη ΜΕΘ covid κατέλαβε 28χρονος ανεμβολίαστος στα Ιωάννινα.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο άνδρας, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό πριν λίγες μέρες, παρέμενε στο σπίτι του ωστόσο η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του απαιτεί διασωλήνωση.

 

Μετά την διασωλήνωση, ο 28χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υπήρχε και η τελευταία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

 

Πληροφορίες της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, εξετάζεται η δημιουργία και τρίτης ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο, κάτι που αν γίνει χωρίς παράλληλη ενίσχυση με προσωπικό -όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των εργαζομένων- θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των χειρουργείων.

 

Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργούν μόνον οι πέντε από τις οχτώ χειρουργικές αίθουσες που διαθέτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.


Στο ίδιο νοσοκομείο, ήδη, έχουν ξεκινήσει η εργασίες ενίσχυσης του συστήματος high flow παροχής οξυγόνου, καθώς το υφιστάμενο σύστημα δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας στις τρεις μονάδες λοιμωδών και στις δύο ΜΕΘ που λειτουργούν.