Ιαπωνία: Πιγκουίνοι σε ενυδρείο «σνομπάρουν» την οικονομικότερη τροφή που τους δίνουν

Πιγκουίνος Facebook Twitter
Φωτ: Jay Ruzesky on Unsplash
0

Τις επιπτώσεις του πληθωρισμού αντιμετωπίζουν πιγκουίνοι και ενυδρίδες σε ένα ιαπωνικό ενυδρείο, καθώς φέρεται να αρνούνται να φάνε τις πιο οικονομικές τροφές που τους προσφέρουν.

Στο πλαίσιο περικοπών και μείωσης των εξόδων το ενυδρείο Hakone-en στην περιοχή Kanagawa της κεντρικής Ιαπωνίας έχει καταργήσει μέρος της παραδοσιακής και ακριβής τροφής, αντικαθιστώντας της με το οικονομικότερο σκουμπρί.

Αυτή η αλλαγή δεν έτυχες θετικής ανταπόκρισης από ορισμένους πιγκουίνους, οι οποίοι πετούν το σκουμπρί.

«Το παίρνουν στο στόμα τους στην αρχή, αλλά μετά αποφασίζουν ότι δεν τους αρέσει και το ρίχνουν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του ενυδρείου Hiroki Shimamoto.

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι ασυμβίβαστοι πιγκουίνοι πιθανόν να διαφώνησαν με το μέγεθος των νέων γευμάτων τους που είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.

«Αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά», είπε.

Το πρόβλημα είναι ακόμη εντονότερο με τις ενυδρίδες του ενυδρείου, που απέρριψαν σύσσωμες το φθηνότερο ψάρι, επισημαίνει ο Σιμαμότο.

Οι αρχές του ενυδρείου δήλωσαν ότι πήραν την απόφαση να αλλάξουν το μενού όταν οι τιμές για το σαφρίδι αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο κατά 20%- 30%, εν μέρει εξαιτίας της κακής ψαριάς.

Το ενυδρείο εξακολουθεί να αγοράζει και σαφρίδια για τις τροφές, αλλά δεν έχει σχέδια να επιστρέψει αποκλειστικά σε αυτά αν δεν πέσουν οι τιμές, καταλήγει ο Shimamoto.

«Όλα εξαρτώνται από το πότε θα επανέλθουν τα πράγματα στην κανονικότητα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ