Η υπόθεση του μικρού Μπεν και πάλι στο προσκήνιο

Η υπόθεση του μικρού Μπεν και πάλι στο προσκήνιο Facebook Twitter
2

Η μητέρα του χαμένου Μπεν Νίνταμ, του ξανθού μικρούλη που εξαφανίστηκε σε ηλικία δυο ετών, ενόσω η οικογένειά του βρισκόταν σε διακοπές στην Κω, το 1991, δίνει συνέντευξη στην Sunday Mirror σχετικά με την υπόθεση του γιου της, με αφορμή την μικρή «Μαρία».

«Οι αρχές στην Ελλάδα πάντα μας έλεγαν ότι οι τσιγγάνοι δεν κλέβουν παιδιά. Τώρα ξέρουμε ότι το κάνουν. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι πως αυτές οι νέες πληροφορίες θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον Μπεν», αναφέρει η μητέρα του Μπέν, Κέρι Νίνταμ που αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό ο μικρός Μπέν να βρίσκεται στον ίδιο καταυλισμό με το τετράχρονο κοριτσάκι.

Ολα ξεκίνησαν το 1996 όταν ο Αντώνης Μπέντζιος, είχε επισκεφθεί τον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, για να αναζητήσει το δικό του γιο. Τότε είδε ένα παιδί που ταίριαζε στην περιγραφή του μικρού Μπεν.

Ωστόσο η είδηση ότι μια μικρούλα, με ξανθά μαλλιά, ανοιχτό δέρμα και πράσινα μάτια βρέθηκε στον συγκεκριμένο καταυλισμό, αναζωπύρωσε τις ελπίδες της οικογένειας του Μπέν.

Εξάλλου η οικογένεια πάντα πίστευε ότι πίσω από την απαγωγή υπήρχαν Ρομά.

Σε έκκληση που απηύθυνε χθες η μητέρα του Μπεν δήλωσε: «Παρακαλώ, βοηθήστε να βρω το γιο μου τώρα. Κάποιος πρέπει να αρχίσει να μας δίνει λίγη σημασία. Ο Μπεν είναι πλέον 24 ετών. Έχουν περάσει 22 χρόνια».

Συνεχίζοντας στη συνέντευξη, τόνισε: «Πάντα πιστεύαμε ότι η απαγωγή του Μπεν είχε γίνει από τσιγγάνους και οι έρευνές μας, κατέληγαν πάντα στη Λάρισα. Ελπίζουμε ότι η έρευνα για την εξαφάνιση του Μπεν θα πρέπει να αρχίσει και πάλι στη Λάρισα σε συνεργασία της Βρετανικής και της Ελληνικής αστυνομίας».

Μάλιστα, ζήτησαν να γίνει τεστ DNA στην μικρή «Μαρία», προκειμένου να δουν αν αυτή σχετίζεται γενετικά με τον Μπεν. «Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δώσουμε DNA. Ακόμα και αν δεν βρεθεί ο Μπεν, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρούμε απογόνους του που θα μας οδηγήσουν σε αυτόν».

Ο Μπέντζιος είχε επαναφέρει το θέμα του Μπεν στην επικαιρότητα και το 1996, όταν οι παππούδες του, Κριστίν και Έντι τον είχαν επισκεφθεί στις φυλακές Λάρισας. Τότε τους είχε πει πως ο Μπεν, βρισκόταν με την οικογένεια Κερίμι, γνωστή «οικογένεια» τσιγγάνων στη Βέροια. Τους είπε επίσης πως είχε ο ίδιος επισκεφθεί την οικογένεια Κερίμι, γιατί είχε μάθει πως ο γιος του, Ράμπο, ζούσε μαζί τους. Κατά την επίσκεψή του εκεί, ο Μπέντζιος παρατήρησε ένα αγοράκι στον καταυλισμό, που έμοιαζε πολύ στον Μπεν. Μάλιστα ο αρχηγός της οικογένειας του είχε πει τότε πως «τον πήρε από την Κω».

Υπάρχει και η μαρτυρία οδηγού ταξί που είχε δηλώσει πως είδε τον μικρό Μπεν στο ταξί του με μέλος της οικογένειας των Κερίμι, τους οποίους μετέφερε συχνά με το ταξί του.

Ο Μπέντζιος στη συνέχεια έδωσε οδηγίες μέσα από τη φυλακή, στον Γκόρντον Μπέρναρντ από τη Βρετανική Πρεσβεία για την θέση του Μπεν. Ακολούθησε ακριβώς τις οδηγίες, αλλά το αγόρι δε βρέθηκε ποτέ.

Η οικογένεια του Μπεν, ισχυρίζεται πως η αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της επειδή ο Μπέντζιος ήταν καταδικασμένος απατεώνας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ