Η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται για κατάθεση ως ύποπτη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται για κατάθεση ως ύποπτη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας Facebook Twitter
Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Η προφυλακισθείσα για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, κλήθηκε για κατάθεση ως ύποπτη για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Τα παιδιά, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, βρήκαν ασφυκτικό θάνατο.

Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, μελέτησαν τον φάκελο της υπόθεσης και φαίνεται να κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η προφυλακισθείσα είναι η μοναδική ύποπτη.

Απεστάλη, λοιπόν, παραγγελία στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ώστε να λάβουν κατάθεση από την 33χρονη.

Αρμόδιοι αναμένεται να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού άμεσα – ακόμα και εντός της εβδομάδας – ώστε να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία, ώστε η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Όταν ολοκληρωθεί το στάδιο παροχής εξηγήσεων τότε η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς για να αποφασίσουν εάν θα ασκηθεί νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερες από πενήντα καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου, γιατρούς, νοσηλευτές και η ιατροδικαστική έκθεση των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία.

Οι ιατροδικαστές φέρονται να αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και κατόπιν, προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, φαίνεται να απέκλεισαν μία σειρά αιτιών θανάτου. Σε αυτήν τη διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια. Για την Ίριδα φαίνεται να υπήρχαν περισσότερα ευρήματα που διευκόλυναν το έργο των δύο ιατροδικαστών.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η ανάκριση αναφορικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη μετά από 2,5 μήνες. Τις επόμενες μέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ