Η επιβλητική θαλαμηγός «Christina O» πέρασε τον Ισθμό της Κορίνθου

Η επιβλητική θαλαμηγός «Christina O» πέρασε τον Ισθμό της Κορίνθου Facebook Twitter
0

Η επιβλητική θαλαμηγός «Christina O», που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση, πέρασε από τον Ισθμό της Κορίνθου.

Το τοπικό μέσο ενημέρωση korinthostv.gr κατέγραψε τις σκηνές και δημοσιεύει το βίντεο από την «περατζάδα» του σκάφους των σχεδόν 100 μέτρων.

Το γιοτ, που το 2018 είχε καταταγεί στην 45η θέση ως το μεγαλύτερο στον κόσμο με το μήκος του να είναι 99,13 μέτρα, ναυπηγήθηκε το 1943 και αρχικά υπηρετούσε ως καναδική ανθυποβρυχιακή φρεγάτα κλάσης River με την ονομασία HMCS Stormont.

Ο Ωνάσης αγόρασε τη θαλαμηγό μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη μετονόμασε σε «Christina O», από την κόρη του Χριστίνα. Κόστισε 34.000 δολάρια, αλλά ξόδεψε άλλα τέσσερα εκατομμύρια για να την ανακαινίσει.  

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Χριστίνα Ωνάση δώρισε το σκάφος στην ελληνική κυβέρνηση. Μετονομάστηκε σε «Αργώ» και μετά από χρόνια που αφέθηκε στην παρακμή, το 1998 πωλήθηκε στον Ιωάννη Παύλο Πανανικολάου, φίλο της οικογένειας Ωνάση. Αποκαταστάθηκε τ΄όνομα «Christina O» και επενδύθηκαν 50 εκατ. για άλλη μία ανακαίνιση που πήρε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Το 2000 άλλαξε πάλι το ιδιοκτησιακό καθεστώς με το υπερπολυτελές, πια, γιοτ να πωλείται έναντι 65 εκατομμυρίων.  

Η θαλαμηγός διαθέτει μια κύρια σουίτα, δεκαοκτώ καμπίνες επιβατών και πολυάριθμους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που συνδέονται μεταξύ τους από μία σπειροειδή σκάλα. Διαθέτει εξωτερική πισίνα με ψηφιδωτό δάπεδο με θέμα τον Μινώταυρο, το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού ανεβαίνει και μετατρέπεται σε πίστα χορού.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ