Χίσλοπ: Ο Έλγιν πήρε τα Γλυπτά του Παρθενώνα για το σπίτι του - Όταν το διάβασα σοκαρίστηκα

Χίσλοπ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Facebook Twitter
0

Η πολιτογραφημένη Ελληνίδα και γνωστή συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ, μίλησε για την προσπάθεια επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

«Νομίζω σιγά-σιγά όπως και με εμένα καταλαβαίνουν όλο και πιο πολλοί άνθρωποι την αλήθεια για το τι έγινε με τα Γλυπτά», είπε η κ. Χίσλοπ αναφερόμενη σε πρόσφατη έρευνα στη Βρετανία που δείχνει μεταστροφή της κοινής γνώμης σε αυτό το θέμα, με το 78% των πολιτών να τάσσεται υπέρ της επιστροφής τους στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρώντας να εξηγήσει που οφείλεται αυτή η μεταστροφή της κοινής γνώμης στη Μ. Βρετανία η συγγραφέας δήλωσε πώς πια οι άνθρωποι διαβάζουν και «καταλαβαίνουν την αλήθεια».

Σχολιάζοντας παλαιότερη δήλωσή της, σύμφωνα με την οποία «αν ήταν μυθιστόρημα το θέμα των Μαρμάρων θα έβαζα τίτλο “μια ιστορία δικαιοσύνης”» αποκάλυψε ότι για χρόνια και η ίδια είχε μεγαλώσει πιστεύοντας την αγγλική εκδοχή της ιστορίας. 

«Ο Έλγιν πήρε τα Γλυπτά για τον εαυτό του, για το σπίτι του. Όταν το διάβασα αυτό σοκαρίστηκα και πλέον έχω κάνει πολύ έρευνα. Είχα μεγαλώσει με την ιδέα ότι το έκανε για το μουσείο, αλλά αυτό ήταν εντελώς λάθος», είπε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ