Χίος: Ζημιές σε μαστιχοκαλλιέργειες από μπόρα μισής ώρας

Χίος: Ζημιές σε μαστιχοκαλλιέργειες μετά από μπόρα Facebook Twitter
Φωτ.: Ertnews.
0

Μια μπόρα διάρκειας περίπου μισής ώρας τα χαράματα της Δευτέρας στη Χίο ήταν αρκετή για να προκαλέσει ζημιές στη μαστιχοκαλλιέργεια. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, η έντονη βροχή έπληξε κυρίως τα χωριά, Μεστά, Ολύμποι, Πυργί, καθώς επίσης Εμπορειός και Αϊ Γιάννη Λιλικά.

Οι ζημιές προκλήθηκαν καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών, τα δάκρυα της μαστίχας που είχαν πέσει στο «τραπέζι» του κάθε δέντρου δεν είχαν μαζευτεί. Αυτή η μαστίχα είτε παρασύρθηκε από τη βροχή, είτε θα μαυρίσει τις επόμενες ημέρες που σημαίνει ότι θα είναι χαμηλής ποιότητας.

Παράλληλα, παρασύρθηκε και το ασπρόχωμα πάνω στο οποίο πέφτει η μαστίχα και διευκολύνει τη συλλογή, που σημαίνει πρέπει να ξαναστρωθούν οι σκίνοι με αυτό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργο Τούμπο, αύριο θα γίνει αναγγελία ζημιών στον ΕΛΓΑ για όσες περιοχές κρίνεται σκόπιμο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κτίριο της Siemens

Ελλάδα / Υπόθεση Siemens: Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων

Οι δικαστές έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν από την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και να παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη για πράξεις μέχρι το 2002, λόγω παραγραφής
NEWSROOM
Allou Fun Park

Ελλάδα / Το Allou Fun Park στρέφεται κατά δημοσιογράφων: «Ψεύδη και ανακρίβειες» για τις συνθήκες του ατυχήματος

«Η επιχείρηση μας και οι 250 εργαζόμενοι δεχόμαστε σχεδόν σε καθημερινή βάση αβάσιμες και τεχνικά ανεπέρειστες κατηγορίες από δυο πασίγνωστους δημοσιογράφους»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ