Χαλκιδική: Ταυτοποιήθηκαν ακόμα τρία ζευγάρια που καταγράφηκαν από κάμερες δωματίου

Κρεβάτι ξενοδοχείου Facebook Twitter
Φωτ: Masaaki Komori on Unsplash
0

Τρία ακόμα ζευγάρια φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί, μέχρι στιγμής, από τις κάρτες μνήμης των καμερών που κατασχέθηκαν στο ενοικιαζόμενα δωμάτια του καταλύματος στην Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το voria.gr, από τις έρευνες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής τρία ακόμα ζευγάρια που απεικονίζονται στις κάμερες, τα οποία αναμένεται να κληθούν για κατάθεση.

Ο έλεγχος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, οπότε παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να εντοπιστούν κι άλλα ζευγάρια.  Να σημειωθεί ότι εξαιτίας του χαμηλού φωτισμού που υπήρχε την ώρα της καταγραφής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν οι κάμερες ήταν από το ίδιο δωμάτιο. 

Παράλληλα, πηγές της αστυνομίας σημειώνουν στη Voria.gr πως  και άλλα ζευγάρια που έμειναν στο κατάλυμα φέτος το καλοκαίρι καλούν τις αρχές ζητώντας να μάθουν αν απεικονίζονται. Δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί σε πόσα δωμάτια είχαν τοποθετηθεί κάμερες, καθώς ενδέχεται στο άκουσμα της καταγγελίας, ο ιδιοκτήτης να αφαίρεσε το υλικό από τα δωμάτια.

Χαλκιδική: «Επέμενε να δώσει το δωμάτιο στα παιδιά, αλλά και σε άλλους υπαλλήλους του»

Για την υπόθεση του καταλύματος στη Θεσσαλονίκη στο οποίο εντοπίστηκε κάμερα, όπου κατέγραφε προσωπικές στιγμές των ενοικιαστών, μίλησε ο δικηγόρος του ζευγαριού που βρήκε το σύστημα παρακολούθησης.

«Τα παιδιά έχουν δεχτεί πολύ μεγάλη πίεση, διότι είναι πρώτη φορά που βιώνουν κάτι τέτοιο. Όποτε ζητάμε να μην δημοσιευτούν ούτε προσωπικά τους στοιχεία, ούτε αλλοιωμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους στη δημοσιότητα» τονίζει στο GRTimes ο δικηγόρος του ζευγαριού, Παναγιώτης Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και ακόμη δεν έχουν καταθέσει όλοι οι εμπλεκόμενοι μάρτυρες.

«Έχουμε ζητήσει την συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να διερευνηθεί αν το υλικό που είχε στην κατοχή του, το μετέδωσε είτε σε άλλους είτε σε πορνογραφικά σάιτ, με αποτέλεσμα να έχει χρηματικό όφελος», τόνισε.

Όταν ολοκληρωθεί η προανάκριση και ασκηθεί δίωξη λόγω προσβολής της προσωπικότητας, το ζευγάρι αναμένεται να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και να ζητήσει αποζημίωση.

«Οποίος έχει βιώσει κάτι ανάλογο θα πρέπει άμεσα να προβεί σε καταγγελία δίχως δεύτερη σκέψη. Να μην φοβάστε να μιλήσετε!», είπε ο δικηγόρος του ζευγαριού.

Στις δηλώσεις του στο GRTimes, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η υπόληψη του ζευγαριού θίχτηκε εις διπλού, καθώς δημοσιεύματα ανέφεραν ότι διέμεινε στο κατάλυμα επειδή δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει κάπου άλλου, μιας και η 25χρονη εργάζονταν στο καφέ-μπαρ που διατηρούσε ο ίδιος σε κεντρική τοποθεσία του χωριού.

«Μεταδόθηκε μια ανακρίβεια που θίγει την υπόληψη των παιδιών για ακόμη μια φορά εκτός από το κομμάτι της παράνομης βιντεοσκόπησης. Γράφτηκε πως ο ιδιοκτήτης τους προσέφερε το δωμάτιο, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση! Ο ίδιος επέμενε να δώσει το δωμάτιο στα παιδιά, αλλά και σε άλλους υπαλλήλους του, ώστε να φαίνεται ότι υπάρχει κίνηση στο κατάλυμα», επισήμανε.

Αναφορικά με την ενδεχόμενη ποινή του ιδιοκτήτη, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι εάν ήθελε το υλικό για προσωπική χρήση, όπως δήλωσε στην κατάθεσή του, πρόκειται για πλημμέλημα και η φυλάκιση αγγίζει τον έναν χρόνο. 

Ωστόσο, εάν αποδειχθεί ότι το όφελος του ήταν υψηλότερο το 120.000 ευρώ, ενδέχεται να φτάσει σε βαθμό κακουργήματος.

Με πληροφορίες voria.gr & GRTimes

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο θρυλικός πιλότος Κωνσταντίνος Χατζηλάκος σε ηλικία 102 ετών

Ελλάδα / Πέθανε ο θρυλικός πιλότος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Κωνσταντίνος Χατζηλάκος σε ηλικία 102 ετών

Ως μάχιμος πιλότος της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, έδρασε στα πεδία των μαχών της Βορείου Αφρικής, της Μεσογείου, της Ιταλίας, της Γιουγκοσλαβίας και του Αιγαίου
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ