Γεωργία Μπίκα: Η ανάρτηση για την εισαγγελέα που χαρακτήρισε ψευδή την καταγγελία βιασμού

Γεωργία Μπίκα: Η ανάρτηση για την εισαγγελέα που χαρακτήρισε ψευδή την καταγγελία βιασμού Facebook Twitter
0

Η Γεωργία Μπίκα μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για την εισαγγελική πρόταση που χαρακτηρίζει ψευδή την καταγγελία της βιασμό, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στο περιθώριο ενός πάρτι που διοργανώθηκε σε σουίτα, πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκής.

Η 24χρονη γυναίκα δηλώνει απογοητευμένη και προβαίνει επί της ουσίας σε μία νέα μομφή, σχολιάζοντας πως «τα χρήματα και η δόξα μπορούν να καλύψουν την όποια βρωμιά της κοινωνίας.»

«Έπειτα από μια πρόταση της εισαγγελέως όπου κατονομάζει ψεύδη την τόσο σοβαρή μου καταγγελία, θέλοντας να υπερασπιστώ την ηθική και την αξιοπρέπειά μου δηλώνω την απογοήτευση και τη λύπη μου στη μέχρι τώρα δικαιοσύνη μιας και διαπιστώνω ότι τα χρήματα και η δόξα μπορούν να καλύψουν την όποια “βρωμιά” της κοινωνίας, χωρίς όμως να μπορούν να καλύψουν τη φωνή και την αλήθεια μου. Δεν έχω να χάσω κάτι άλλο, τα έχασα όλα. Υπάρχει κάτι, όμως, που παλεύω να πάρω πίσω, είναι το σώμα και η ψυχή μου που εγκλωβίστηκαν την ημέρα εκείνη! Είναι όλη μου η ζωή, έχω στόχους και όνειρα, θα παλέψω γι’ αυτά και θα τα καταφέρω γιατί πάντα η αλήθεια και το καλό πρέπει να νικάνε, δεν έχω χρήματα για να είναι εύκολη υπόθεση, όμως, έχω όλους εσάς και είναι το πιο δυνατό όπλο για να φανεί η αλήθεια! Ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξή σας!», καταλήγει στο instagram story. 

Γεωργία Μπίκα: Απαντά στην εισαγγελέα που χαρακτήρισε ψευδή την καταγγελία της για βιασμό Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται πως στις 13 Μαΐου, η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου για τον βιασμό που κατήγγειλε η Γεωργία Μπίκα. Αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων του δικαστικού φακέλου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα καταλήγει στην εισήγησή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ότι «υπήρξε ψευδής η καταγγελία» και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», η οποία αποδίδεται στον 27χρονο.

Η εισαγγελέας απορρίπτει τα όσα υποστήριξε η 24χρονη, εκτιμώντας ότι προέβη στην καταγγελία για προσωπικούς λόγους. Επίσης, δέχεται τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ήταν προϊόν συναίνεσης. Στην αναφορά της η εισαγγελέας επικαλείται το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε δείγματα ούρων της καταγγέλλουσας.

Τα δείγματα, που εξετάστηκαν στο ΑΠΘ και σε εξειδικευμένο εργαστήριο του πανεπιστημίου της Βέρνης, φαίνεται να ήταν αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε φέρεται να ήταν ελάχιστη.

Τον τελευταίο λόγο, μετά την εισαγγελική πρόταση, έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί με την έκδοση βουλεύματος. Εάν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάνουν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, ο 27χρονος δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμέτωπος με κακουργηματική πράξη.

Μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, ο 27χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ