Φωτιές έχουν ξεσπάσει ταυτόχρονα σε τρεις περιοχές της Ελλάδας, συγκεκριμένα σε Χαλκιδική, Εύβοια και Επίδαυρο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής.

 

Η πυρκαγιά σε δασική περιοχή του Ταξιάρχη στη Χαλκιδική εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, καθώς επιχειρούν για την κατάσβεση 28 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει σε δύσβατα σημεία και μέχρι αυτή την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

 

Επίσης φωτιά ξέσπασε περίπου στις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στη Λίμνη Ευβοίας, όπου κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

 

Σύμφωνα με το evima.gr, έχουν κινητοποιηθεί 36 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν συνολικά έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, το ένα εκ των οποίων για συντονισμό. Στο σημείο βρίσκονται και υδροφόρες του Δήμου καθώς και εθελοντικές ομάδες.

 

 

«Κινδυνεύουν περίπου δέκα σπίτια, οι κάτοικοι δεν απομακρύνονται και καταβρέχουν με λάστιχα για να σώσουν τις περιουσίες τους. Είμαστε εν αναμονή των εναέριων μέσων ενώ παράλληλα επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και υδροφόρες του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Η φωτιά είναι μεγάλη και γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί», δήλωσε ο o δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

 

Φωτιές σε Χαλκιδική, Εύβοια και Επίδαυρο- Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

 

Φωτιές σε Χαλκιδική, Εύβοια και Επίδαυρο- Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

 

Φωτιές σε Χαλκιδική, Εύβοια και Επίδαυρο- Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

 

Τέλος, πυρκαγιά βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην δημοτική ενότητα Ασκληπιείου του δήμου Επιδαύρου, στην Αργολίδα.

 

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 17 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.