Φωτιές - Πόσο επικίνδυνα για την υγεία είναι τα αιωρούμενα σωματίδια: Τα συμπτώματα που ανησυχούν

Πόσο επικίνδυνα για την υγεία είναι τα αιωρούμενα σωματίδια μετά τις πυρκαγιές Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Την ιδιαίτερη ανησυχία των ειδικών για τις επιπτώσεις στην υγεία από το τοξικό νέφος που παρατηρείται σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, γιατρός Δημόσιας Υγείας Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείο «Σωτηρία» Στ. Τσικρικά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ, η αιθαλομίχλη που υπάρχει λόγω των πυρκαγιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργεί ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ».

Η ίδια συνέστησε σε όσους πολίτες βρίσκονται σε περιοχές επιβαρυμένες από τον καπνό, να απομακρυνθούν εφόσον είναι εφικτό. Ωστόσο, όπως δήλωσε, στην περίπτωση που δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, συνίσταται το σφράγισμα των παραθύρων / καμινάδων στο σπίτι.

Μάλιστα, αναφερόμενη στις μετακινήσεις με αυτοκίνητο, επεσήμανε πως αυτές θα πρέπει να γίνονται με κλειστά τα παράθυρα του οχήματος, ενώ καλό είναι να τεθεί σε λειτουργία η ανακύκλωση του εσωτερικού αέρα.

Μιλώντας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου σημείωσε πως πρόκειται για άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, για μικρά παιδιά και για εγκυμονούσες.

Η κ. Τσικρικά εξήγησε ότι είναι απαραίτητη, επιπλέον, η χρήση συγκεκριμένης μάσκας από τους κατοίκους στις επιβαρυμένες περιοχές. Εναλλακτικά, πρέπει να χρησιμοποιείται διπλή χειρουργική μάσκα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σύσταση των ειδικών να αποφεύγονται όσο είναι δυνατόν οι εξωτερικές μετακινήσεις.

Την ίδια στιγμή, εξήγησε πως η δύσπνοια ή ο βήχας είναι συμπτώματα τα οποία πρέπει να κινητοποιήσουν τον ασθενή να επικοινωνήσουν άμεσα με γιατρό.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ