Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό - Σε επιφυλακή υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό - Σε επιφυλακή υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων Facebook Twitter
Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό - Φωτ.: Eurokinissi.
0

Ένα άτομο προσήχθη ως ύποπτος για εμπρησμό σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στο Πόρτο Γερμενό. Την ίδια στιγμή, η Πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή στην περιοχή προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπήρξε προσαγωγή υπόπτου και συγκεκριμένα Ουκρανού πολίτη ο οποίος κρατούσε κάποια μπουκάλια. Ο άνδρας εξετάζεται στη διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής. Αν και δεν έχει κλείσει ο φάκελος, αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί αδιάσειστα στοιχεία που να τον συνδέουν με τη φωτιά.

Σε κάθε περίπτωση, 130 πυροσβέστες θα παραμείνουν στο Πόρτο Γερμενό όλο το βράδυ υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Νωρίτερα κάηκε εξοχική κατοικία που ήταν στο παραλιακό μέτωπο, κοντά στο σημείο έναρξης της φωτιάς.

Στο σημείο νωρίτερα επιχειρούσαν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Σ.μη.Ε.Α.).

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η ίδια πηγή, η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την παραλία, στο  Πόρτο Γερμενό, στο σημείο που είναι τα μαγαζιά και τα σπίτια του οικισμού, εκεί όπου υπήρχαν σκουπίδια. Την ίδια ώρα ελέγχεται μαρτυρία κατοίκου ότι είδε ένα αυτοκίνητο κοντά στο σημείο έναρξης της φωτιάς χωρίς πινακίδες.

Το μεσημέρι, οι κάτοικοι του οικισμού Μύτικα έλαβαν μήνυμα από το 112 έλαβαν με εντολή να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Ψάθα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ