Ευλογιά των πιθήκων: 11 τα κρούσματα στην Ελλάδα- Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ευλογιά των πιθήκων: 11 τα κρούσματα στην Ελλάδα- Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σε 11 ανέρχονται τα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων που έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά στην Ελλάδα έως τώρα, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. 

Τα 6 από τα 11 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα ήταν εισαγόμενα. Τα τέσσερα ανέφεραν επαφή με ύποπτο κρούσμα αλλοδαπής εθνικότητας στη χώρα μας. Τέλος, υπάρχει και μια περίπτωση κρούσματος που δεν ανέφερε ούτε ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με ύποπτο κρούσμα. 

«Τα περιστατικά έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση», αναφέρει ο ΕΟΔΥ στη σημερινή έκθεση για την ευλογιά των πιθήκων, ενώ επισημαίνει: «Ο κίνδυνος εμφάνισης του νοσήματος παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό». 

Ο ΕΟΔΥ δημοσιεύει κάθε εβδομάδα την έκθεση για τα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έκθεση, στις 30 Ιουνίου, ο Οργανισμός ανακοίνωσε επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Lgbtqi+ / Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Μια εποχική λεσβιακή κοινότητα δημιουργείται κάθε καλοκαίρι στη Λέσβο, από γυναίκες που φθάνουν στο νησί από όλο τον κόσμο. Η κινηματογραφίστρια Τζέλη Χατζηδημητρίου καταγράφει την ιστορία της Ερεσού, έχοντας ζήσει την ακμή (και την πτώση) της από πρώτο χέρι.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ