Εξιχνιάστηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών- Εντοπίστηκε «safe house» στην Αττική

Εξιχνιάστηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών- Αστυνομική επιχείρηση σε Καλλιθέα και Πετράλωνα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi/Αρχείο
0

Κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξάρθρωσε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, πραγματοποίησε αστυνομική επιχείρηση την Παρασκευή 24 Ιουνίου σε Καλλιθέα και Πετράλωνα.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν δύο μέλη του κυκλώματος, ένα ηγετικό μέλος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης καθώς και ένα βασικό μέλος.

Επιπλέον, εντοπίστηκε «safe house» στην Αττική, όπου απέκρυπταν τα διαβατήρια που χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των μεταναστών σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιώντας φουσκωτές λέμβους, αρχικά μετέφεραν παράνομα μετανάστες από τον Τσεσμέ σε ερημικές παραλίες στην Ικαρία.

Εκεί τους έκρυβαν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και στη συνέχεια τους μετέφεραν ακτοπλοϊκά στην Αττική.

Στη συνέχεια, οργάνωναν την προώθησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζοντας τη μέθοδο του Σωσία ή κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, το βασικό μέλος του κυκλώματος που συνελήφθη, μετακινούνταν συχνά μεταξύ Μυκόνου, όπου διέμενε, Σάμου, Ικαρίας και Αττικής για να αποκρύψει τη δράση του.

Τα μέλη του κυκλώματος, το τελευταίο διάστημα, φέρεται να εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση και απόκρυψη στην Ελλάδα τουλάχιστον 33 μεταναστών, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν συνδέσμους στη Βρετανία, οι οποίοι διερευνώνται σε συνεργασία με τις βρετανικές αρχές.

Συνολικά, στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 διαβατήρια διαφόρων εθνικοτήτων, η γνησιότητα των οποίων θα ελεγχθεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, κινητό τηλέφωνο, 80 λίρες και 365 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ