Εξαδάκτυλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες

Εξαδάκτυλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες Facebook Twitter
Φωτ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Το ενδεχόμενο να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες δεν απέκλεισε ο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μετά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ, οι ειδικοί δεν έχουν πει ότι καταργείται η μάσκα αλλά το πρόστιμο. «Διαπιστώνουμε ότι η μάσκα δεν χρησιμοποιείται όπως θα έπρεπε με το αποτέλεσμα να είναι να έχουμε αυτή τη διασπορά», τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι στο χέρι των πολιτών να αναστρέψουν την εικόνα, φορώντας μάσκα.

«Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δεν φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», επισήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες, ο κ. Εξαδάκτυλος ήταν σαφής: «Νομίζω ναι».

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δεν θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών, που έχουμε δει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου μεγέθους με εμάς να φτάνουν σε ένα σημείο που δεν θέλουμε στη χώρα μας», επισήμανε.

«Είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν, διότι αυτός βγαίνει από τη δραστηριότητά του για ένα χρονικό διάστημα που σημαίνει ότι άλλοι θα πρέπει να εργαστούν και καταλαβαίνετε ότι αυτό έχει και οικονομικές επιπτώσεις που είναι πολύ σοβαρές», πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Lgbtqi+ / Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Μια εποχική λεσβιακή κοινότητα δημιουργείται κάθε καλοκαίρι στη Λέσβο, από γυναίκες που φθάνουν στο νησί από όλο τον κόσμο. Η κινηματογραφίστρια Τζέλη Χατζηδημητρίου καταγράφει την ιστορία της Ερεσού, έχοντας ζήσει την ακμή (και την πτώση) της από πρώτο χέρι.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ