Έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στις πηγές χρηματοδότησης της HumanRights360

Έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στις πηγές χρηματοδότησης της HumanRights360 Facebook Twitter
Φωτ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Η Αρχή για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κάνει έρευνα στις πηγές χρηματοδότησης και την οικονομική διαχείριση της οργάνωσης HumanRights360.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, προηγήθηκε εντολή του επικεφαλής της Αρχής, ε.τ. αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

 

Η ΜΚΟ φαίνεται πως εξετάζεται ως υπεύθυνη για το αδίκημα της επιβουλής της ακεραιότητας της χώρας. «Όποιος επιχειρεί με βία ή απειλή βίας να αποσπάσει από το ελληνικό κράτος τμήμα του εδάφους ή του θαλάσσιου χώρου που ανήκει σε αυτό ή να τα συγχωνεύσει σε άλλο κράτος τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος επιχειρεί να τελέσει την πράξη με κατάχρηση της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους ή με σφετερισμό της ιδιότητας αυτής» αναφέρει η ελληνική νομοθεσία.

Επιπλέον, γίνεται έρευαν για το αδίκημα της νόθευσης αποδεικτικών. Η νομοθεσία σε σχέση με αυτό ορίζει: «Όποιος νοθεύει, καταστρέφει ή κρύβει έγγραφα ή άλλα αντικείμενα που χρησιμεύουν για την απόδειξη των εδαφικών δικαιωμάτων του ελληνικού κράτους ή την υποστήριξη συμφερόντων του τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη».

Σημειώνεται πως η ΜΚΟ συμμετείχε στη νομική υποστήριξη των 38 προσφύγων που εντοπίστηκαν σε νησίδα κοντά στον Έβρο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ