Επίθεση με χημικό υγρό: «Το 60% των θυμάτων είναι γυναίκες» - Τι λέει καθηγητής Χημείας για το υδροχλωρικό οξύ

Επίθεση με χημικό υγρό: «Το 60% των θυμάτων είναι γυναίκες» - Τι λέει καθηγητής Χημείας για το υδροχλωρικό οξύ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Με αφορμή την επίθεση με καυστικό υγρό σε γυναίκα στη Μεσσήνη μίλησε ο Κωνσταντίνος Μεθενίτης, αναπληρωτής καθηγητής Χημείας, αναφέροντας ότι ο σύζυγος της 49χρονης της έριξε στο πρόσωπο υδροχλωρικό οξύ που είναι ευρέως γνωστό ως ακουαφόρτε.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, πρόκειται για ένα δυνατό καθαριστικό αλάτων που χρησιμοποιείται στα περισσότερα σπίτια.

«Δεν παύει να είναι ένα οξύ που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα. Είναι διαβρωτικό και ερεθιστικό του δέρματος» ανέφερε ο καθηγητής τονίζοντας ότι αν κάποιος εκτεθεί σε μεγάλη ποσότητα «μπορεί να πάθει σοβαρά εγκαύματα ή αν πάει στα μάτια να τυφλωθεί».

Παρομοίωσε μάλιστα τα συμπτώματα του ακουαφόρτε στο σώμα μας «με ένα αυγό που τηγανίζεται» για να δώσει να καταλάβουμε το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί η πολύτεκνη μητέρα. Παράλληλα τόνισε ότι αν πέσει πάνω μας η εν λόγω ουσία η αντιμετώπιση είναι πάρα πολύ νερό και για πολύ ώρα.

Ο κ. Μεθενίτης επικαλούμενος στοιχεία από μια διεθνή Ένωση Θυμάτων από επιθέσεις οξέων σημειώσε ότι παγκοσμίως «το 60% των θυμάτων είναι γυναίκες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ