Επιστρέφει το σινεμά «Ζαΐρα»: Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος στο Γαλάτσι

Επιστρέφει το σινεμά «Ζαΐρα»: Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος στο Γαλάτσι Facebook Twitter
0

Το πρώτο σινεμά στο Γαλάτσι ήρθε το 1957 και ήταν το θερινό «Ζαΐρα», που μετρούσε μάλιστα χίλιες θέσεις. Το 1993 γκρεμίστηκε και έκτοτε παραμένει ένα άδειο οικόπεδο. Πρόσφατα ο δήμος Γαλατσίου αποφάσισε να «ζωντανέψει» ξανά τον ιστορικό κινηματογράφο. 

Τον Μάιο του 2020, με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε την συγκατάθεση για την αγορά από τον Δήμο, ώστε να κατασκευαστεί χώρος πρασίνου και θερινός κινηματογράφος.

Επιστρέφει το σινεμά «Ζαΐρα»: Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος στο Γαλάτσι Facebook Twitter
Το σινέ «Ζαΐρα» ξεκίνησε το 1957 και λειτούργησε μέχρι το 1993.

Το οικόπεδο αγοράστηκε τελικά το 2021 από τον Δήμο και το 2022 θα ξεκινήσει στον χώρο η κατασκευή του βιοκλιματικού διατηρητέου θερινού κινηματογράφου «Ζαΐρα».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, στις αρχές του 2022 θα δημοπρατηθεί το έργο για την ανακατασκευή του και στα μέσα του 2022 θα ξεκινήσουν οι εργασίες. 

Το καινούργιο «Ζαΐρα», εμπνευσμένο ως όνομα κάποτε από το τραγούδι των Βασίλη Τσιτσάνη και Κώστα Βίρβου,  θα ανακατασκευαστεί σε ένα χώρο 1.106,30 τ.μ. και θα είναι ένας σύγχρονος βιοκλιματικός κινηματογράφος 100 θέσεων, με τρεις υπόγειους χώρους στάθμευσης, αναψυκτήριο, πράσινο και ίδιο όνομα. 

Δείτε το βίντεο με το πρότζεκτ του βιοκλιματικού διατηρητέου θερινού κινηματογράφου «Ζαΐρα»:

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ