Επανέρχεται από Δευτέρα το 50% των χειρουργείων σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία

Επανέρχεται από Δευτέρα το 50% των χειρουργείων σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Από τη Δευτέρα τα νοσοκομεία όλης της χώρας πρέπει να επιστρέψουν σε μια μερική κανονικότητα, τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα δημόσια, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Από τη Δευτέρα και για τον ιδιωτικό τομέα και για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα επανέλθουμε στο 50% των χειρουργείων του μέσου όρου του 2019», σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που περίμεναν να χειρουργηθούν, εξήγησε ότι θα «θα κατηγοριοποιηθούν και θα μπει προτεραιότητα σε αυτά τα οποία ήταν χρόνια περιστατικά και περίμεναν να χειρουργηθούν, που όμως έχουν προτεραιότητα με βάση τα ιατρικά δεδομένα». Χθες ανακοινώθηκε ότι από τη Δευτέρα επανέρχονται και τα απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία

Σε ό,τι αφορά τη χρήση της μάσκας, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι «παρατηρούμε καθημερινά και το ECDC και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ό,τι αναθεωρούν, ό,τι αναβαθμίζουν, ερχόμαστε αμέσως και το προσαρμόζουμε αφού το περνάμε από την Επιτροπή μας».

Υπενθυμίζεται ότι από τις 4 Μαΐου η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους περισσότερους κλειστούς χώρους- καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς- ενώ προβλέπεται πρόστιμο για τους παραβάτες.

«Η μάσκα προστατεύει εμάς, προστατεύει και τους άλλους. Στους κλειστούς χώρους που υπάρχει συγχρωτισμό είναι λογικό να τη θέλουν και λογικό να την επιβάλεις σε τέτοιους χώρους. Υπάρχει ισχυρή σύσταση της Επιτροπής για τους ανοιχτούς χώρους και τον τρόπο με τον οποίον κινούμαστε και νομίζω ότι δεν είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη μόνο η μάσκα. Έρχεται μαζί με το πλύσιμο των χεριών και τα αντισηπτικά, με τους κανόνες ασφαλείας και αποστάσεις, με το μη συγχρωτισμό, με την προστασία των ευπαθών ομάδων», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των τεστ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι συνεχίζεται η εφαρμογή της στρατηγικής που έχει συμφωνηθεί με τους λοιμωξιολόγος «η οποία έχει να κάνει με ένα διαδοχικό testing που ανοίγει από τις ευπαθείς ομάδες και τους επαγγελματίες υγείας προς τα έξω και μόλις βρεθεί και ικανοποιητικό rapid test, θα πάρουμε και αυτό».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ