Εντοπίστηκαν 29 ενεργές οβίδες σε εργοτάξιο στη Θεσσαλονίκη - Επιχείρηση πυροτεχνουργών

Εντοπίστηκαν 29 ενεργές οβίδες σε εργοτάξιο στη Θεσσαλονίκη - Συνεχίζεται η έρευνα των πυροτεχνουργών Facebook Twitter
Φωτ. thestival.gr
0

Συνολικά 29 ενεργές οβίδες έχουν εντοπιστεί από την, εν εξελίξει, έρευνα σε εργοτάξιο στην οδό Λέοντος Σοφού στη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο επιχειρούν πυροτεχνουργοί του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).

Τι προηγούμενες μέρες είχαν εντοπιστεί οκτώ οβίδες αλλά και τη διάρκεια των χθεσινών ερευνών εντοπίστηκε κιβώτιο με 15 ίδιες οβίδες, 33 εκατοστών και διάμετρο 81 χιλιοστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ άλλες έξι εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί.

Όλες προέρχονται από το ίδιο σημείο και εικάζεται ότι στον χώρο υπήρχε την περίοδο της Κατοχής αποθήκη με πυρομαχικά.

Στο συγκεκριμένο εργοτάξιο υπήρχε μια τριώροφη πολυκατοικία που είχε ανεγερθεί το 1954 και κατεδαφίστηκε το 2004 σύμφωνα με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Στο σημείο βρίσκονται συνεχώς πυροτεχνουργοί του ελληνικού στρατού και με ανιχνευτές μετάλλων ερευνούν εκεί όπου γίνονται οι χωματουργικές εργασίες από τον εκσκαφέα.

Ο ιδιοκτήτης και χειριστής των μηχανημάτων Άγγελος Φραντζίδης φοράει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την προστασία του καθώς πλέον σε καθημερινή βάση εντοπίζονται οβίδες και ο ίδιος, όπως έχει δηλώσει ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανησυχεί ιδιαίτερα.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο έχουν αποκλείσει την περιοχή ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκκενωθεί κοντινή πολυκατοικία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ