Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας - Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό

Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας - Αναγνώρισε ελαφρυντικό το δικαστήριο Facebook Twitter
0

Ελαφρυντικό αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον ειδικό φρουρό που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα ξεκίνησε εκ νέου στις 8 Ιουνίου με το Εφετείο της Λαμίας να καλείται να κρίνει αν θα χορηγηθούν ή όχι ελαφρυντικά, κάτι που θα καθόριζε αν θα παρέμενε στη φυλακή ή θα αποφυλακιζόταν. 

Οι ένορκοι, παρά την αντίθεση των τριών δικαστών, τού αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου κι έτσι η ποινή του από ισόβια πρωτοδίκως έμεινε στα 13 χρόνια κάθειρξη. 

Εν αναμονή της απόφασης, οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, σε δήλωσή τους είχαν αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «υποσκάπτεται η απονομή της Δικαιοσύνης»

«Σήμερα η υπεράσπιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, καταδικασμένου για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου, θα ισχυριστεί και πάλι ότι ο Κορκονέας είχε πρότερο σύννομο βίο κι ότι αξίζει να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Κι ας ήταν διαβόητος μεταξύ των συναδέλφων του, κι ας τον φώναζαν Ράμπο.

Κι ας έχει κατατεθεί από την μητέρα του Αλέξανδρου ότι δούλευε ως μπράβος στην Καλαμάτα.

Κι ας έχει αποκαλυφθεί ότι υπάρχει ένα σκοτεινό κομμάτι της ζωής του, για το οποίο αρνήθηκε να αποκαλύψει ο,τιδήποτε στο Δικαστήριο και αφορά την παραμονή του στον Καναδά.

Κι ας έχει αναγκαστεί να ομολογήσει στο Δικαστήριο ότι είχε τελέσει έναν άλλο γάμο, στον Καναδά, τον οποίο απέκρυπτε επιμελώς, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης.

Κι ας επέδειξε, το ίδιο βράδυ της δολοφονίας, ακραία υβριστική συμπεριφορά προς ανήλικα παιδιά, βρίζοντάς τα χυδαία.

Κι ας κατέθεσε μάρτυράς του ότι ο ίδιος μοίραζε σφαίρες στους συναδέλφους του στη βάρδια.

Κι ας βρέθηκε το όπλο του σε κατάσταση που υποδηλώνει επανειλημμένη οπλοχρησία, με σφαίρες από διάφορες παρτίδες και με παραβιασμένο τον μηχανισμό ώστε να μεγαλώνει η χωρητικότητα.» ανέφεραν ανάμεσα σε άλλα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ